Składnik: Majeranek

Przepisy
6Wpisy
Przepis na kartacze

Kartacze

Kartacze lub cepliny. Niezależnie od nazewnictwa, które w różnych częściach polski będzie miało swój regionalny wydźwięk, to nadziewane mięsem mielonym…

Przepis na Klopsiki smażone

Klopsiki smażone

Klopsiki smażone to bez wątpienia klasyka polskiej kuchni. Jednak jak to często z klasykami bywa, w każdym domu robi się…

Przepis na fasolkę po bretońsku | Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Pamiętam czasy, kiedy fasolka po bretońsku gościła na szkolnej stołówce i nikt z moich kumpli za nią nie przepadał. Takie…

Zupa ogórkowa z kaszą pęczak

Zupa ogórkowa z kaszą pęczak

Zupa ogórkowa z kaszą pęczak, marchewką i ziemniakami wpisuję się doskonale w połączenie tradycji kuchni polskiej z odrobiną współczesnych przepisów….

Przepis na Żurek wielkanocny

Żurek wielkanocny

Żurek wielkanocny z białą kiełbasą, boczkiem i jajkiem na twardo, ugotowany na tradycyjnym wywarze. Taki żur najczęściej podajemy na śniadanie…

Pasztet drobiowo wieprzowy

Pasztet drobiowo wieprzowy

Król świątecznego stołu, czyli pasztet drobiowo wieprzowy Pasztet drobiowo wieprzowy króluje na świątecznych stołach, ale wielu smakoszy nie może sobie…