Kategoria Wiedza Jak suszyć grzyby? Domowe sposoby na suszenie grzybów Proces suszenia jest jedną z najprostszych metod na zachowanie wartości odżywczych na zimowe miesiące. W tym artykule dowiesz się jak… Przepis z 24 sierpnia 2021 Czas: 4 minuty
Kategoria Wiedza Zakwas na żurek Zakwas na żurek jest jednym z podstawowych składników do ugotowania kwaśnej zupy na bazie mąki żytniej. Często przed świętami można… Przepis z 20 marca 2021 Czas: 7 dni
Kategoria Zdrowie, Wiedza Czym jest peeling kawitacyjny i kiedy warto go wykonać? Peeling kawitacyjny to jeden z podstawowych zabiegów, na jakie możesz udać się do salonu kosmetycznego. Dzięki niemu Twój martwy naskórek… Przepis z 29 kwietnia 2020 Czas: 3 minuty
Kategoria Inspiracje, Wiedza Kwiaty doniczkowe – naturalna dekoracja wnętrza Kwiaty doniczkowe to piękne i wdzięczne rośliny i wcale nie wymagają tyle wysiłku ile mogło by się wydawać. Istnieją rośliny… Przepis z 23 kwietnia 2020 Czas: 5 minut
Kategoria Wiedza Peklowanie mięsa — poradnik jak peklować mięso? Podstawowym procesem konserwującym jest peklowanie mięsa. W ten sposób możesz nie tylko przedłużyć mięsu trwałość, ale również nadać mu odpowiedni… Przepis z 3 kwietnia 2020 Czas: 4 minuty
Kategoria Wiedza Żyworódka to roślina, która potrafi wyleczyć z wielu uciążliwych chorób Żyworódka jest od bardzo dawna znana w medycynie chińskiej, jednak do Polski trafiła dopiero w 1949 roku za sprawą profesora… Przepis z 14 kwietnia 2019 Czas: 2 minuty
Kategoria Wiedza Lista produktów do święconki. Sprawdź co włożyć w koszyczek wielkanocny Jak co roku w Wielkanoc większość z nas uda się ze święconką do kościoła. Jednak najpierw potrzebna jest lista produktów… Przepis z 30 marca 2019 Czas: 3 minuty
Kategoria Wiedza Co to takiego sól peklowa i peklowanie mięsa? Czym jest sól peklowa wczasach wszędobylskich konserwantów? Obecnie niezwykle ciężko pozyskać żywność bez ulepszaczy. Żywność która jest naprawdę ekologiczna… Owszem… Przepis z 25 maja 2016 Czas: 3 minuty
Kategoria Wiedza Ile gotować jajka? Jajka to bardzo ceniony i wartościowy produkt spożywczy, w sumie to nie wyobrażam sobie gotowania, czy pieczenia bez nich. Są… Przepis z 11 maja 2016 Czas: 6 minut