Jak suszyć grzyby? Domowe sposoby na suszenie grzybów
Proces suszenia jest jedną z najprostszych metod na zachowanie wartości odżywczych na zimowe miesiące. W tym artykule dowiesz się jak…
Zakwas na żurek
Zakwas na żurek jest jednym z podstawowych składników do ugotowania kwaśnej zupy na bazie mąki żytniej. Często przed świętami można…
Czym jest peeling kawitacyjny i kiedy warto go wykonać?
Peeling kawitacyjny to jeden z podstawowych zabiegów, na jakie możesz udać się do salonu kosmetycznego. Dzięki niemu Twój martwy naskórek…
Kwiaty doniczkowe – naturalna dekoracja wnętrza
Kwiaty doniczkowe to piękne i wdzięczne rośliny i wcale nie wymagają tyle wysiłku ile mogło by się wydawać. Istnieją rośliny…
Peklowanie mięsa — poradnik jak peklować mięso?
Podstawowym procesem konserwującym jest peklowanie mięsa. W ten sposób możesz nie tylko przedłużyć mięsu trwałość, ale również nadać mu odpowiedni…
Żyworódka to roślina, która potrafi wyleczyć z wielu uciążliwych chorób
Żyworódka jest od bardzo dawna znana w medycynie chińskiej, jednak do Polski trafiła dopiero w 1949 roku za sprawą profesora…
Lista produktów do święconki. Sprawdź co włożyć w koszyczek wielkanocny
Jak co roku w Wielkanoc większość z nas uda się ze święconką do kościoła. Jednak najpierw potrzebna jest lista produktów…
Co to takiego sól peklowa i peklowanie mięsa?
Czym jest sól peklowa wczasach wszędobylskich konserwantów? Obecnie niezwykle ciężko pozyskać żywność bez ulepszaczy. Żywność która jest naprawdę ekologiczna… Owszem…
Ile gotować jajka?
Jajka to bardzo ceniony i wartościowy produkt spożywczy, w sumie to nie wyobrażam sobie gotowania, czy pieczenia bez nich. Są…
Newsletter kulinarny
Bądź na bieżąco – wysyłam sezonowe przepisy i porady
Zapisz się na jedyny taki w sieci kulinarny newsletter i dołącz do 2719 zadowolonych czytelników. Szefpoleca.pl to ciągle rosnąca baza niemal 500 przepisów na dania z całego świata. Każdego dnia tworzę blog kulinarny z pasją dla osób, które kochają gotowanie i pieczenia tak jak ja. Już dziś dołącz do nas :)