Jak prawidłowo podawać kawę?
Kłamstwem byłoby stwierdzenie, że znajdziemy na tym świecie kogokolwiek, kto nie lubiłby kawy. Okazuje się, że ten wyśmienity napój zachwyca…
Jak ugotować bulion?
W mojej kuchni domowy bulion stanowi podstawę praktycznie wszystkich zup, sosów, a także innych dań obiadowych, takich jak kaszotto czy…
Jak ugotować ryż?
Ryż jest jednym z najpopularniejszych dodatków do obiadu. Stanowi podstawowy składnik diety około 1/3 ludności świata. W wielu regionach jest…
Jaki topper na tort dla dziecka wybrać? Dowiedz się, kiedy warto po niego sięgnąć
Dzieci uwielbiają słodkości, a szczególną sympatią darzą torty. Okazji do świętowania z tortem w roli głównej może być nieskończenie wiele….
Garść ciekawych informacji o stalowych garnkach
Komplet garnków ze stali nierdzewnej powinien znaleźć się na wyposażeniu każdej polskiej kuchni. Aby w pełni wykorzystać potencjał smakoszy tych…
Co oznacza typ mąki?
W dzisiejszych czasach coraz częściej stawiamy na zdrowe i świadome odżywianie. Coraz więcej osób korzysta z porad dietetycznych oraz stosuje…
Słomki ze słomy do barów i restauracji
Aktualnie jednym z najpopularniejszych terminów jest ekologia i jej wpływ na środowisko. Wiele branż, w tym branża gastronomiczna mogą odmienić…
Najlepszy ekspres do kawy do dużego obiektu – jak wybrać?
Poszukujesz idealnego ekspresu do kawy do restauracji, hotelu, większego biura czy innego obiektu o dużej powierzchni? Biorąc pod uwagę przeznaczenie…
Jak upiec ciasto drożdżowe?
Niewątpliwie ciasto drożdżowe wymaga odrobiny pracy, cierpliwości i ciepła. Nie lubi pośpiechu, przeciągów i chłodu. Jednak rezerwując odpowiednią ilość czasu…
Domowa przyprawa do piernika
Domowa przyprawa do piernika to połącznie korzennych przypraw, które po odpowiednim połączeniu zwiastują zapach Świąt Bożego Narodzenia. Oczywiście tak przygotowaną…
Zaczyn drożdżowy, jak zrobić rozczyn z drożdży?
Rozczyn z drożdży świeżych jest pierwszym krokiem do przygotowania domowego ciasta drożdżowego. Podczas gdy suche drożdże wystarczy wymieszać z mąką,…
Jak zrobić idealne ciasto na pizze?
Dobra pizza to nie tylko dobrej jakości składniki, sekret udanej pizzy tkwi w doskonałym cieście. Zobacz mój przepis jak zrobić…
Newsletter kulinarny
Bądź na bieżąco – wysyłam sezonowe przepisy i porady
Zapisz się na jedyny taki w sieci kulinarny newsletter i dołącz do 2719 zadowolonych czytelników. Szefpoleca.pl to ciągle rosnąca baza 389 przepisów na dania z całego świata. Każdego dnia tworzę blog kulinarny z pasją dla osób, które kochają gotowanie i pieczenia tak jak ja. Już dziś dołącz do nas :)