Makaron z tuńczykiem i bobem

7.6k 0
Makaron z tuńczykiem i bobem

Składniki:

  • 200 gram makaronu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • cebula biała
  • 5 cm pora
  • 2 puszki tuńczyka
  • 200 gram obranego bobu
  • masło ekstra
  • natka pietruszki
  • pieprz mielony
  • sól

Jak przygotować makaron z tuńczykiem?

  1. Zaczynamy od ugotowania makaronu al dente, według wskazówek podanych na opakowaniu. Podczas gdy makaron się gotuję, rozgrzewamy na patelni oliwę i podsmażamy na niej cebulę oraz pora na złocisty kolor.
  2. Na patelnię dodajemy bób oraz odsączonego z oleju i rozdrobnionego tuńczyka, następnie dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze razem około 5 minut. Dodajemy posiekaną pietruszkę, masło oraz przyprawiamy pieprzem i solą do smaku.
  3. Na sam koniec mieszamy wszystko razem z makaronem. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 + 5 =

Follow Me

Ciasteczka

Używamy ciasteczek, aby zapewnić jak najlepsze wrażenia z korzystania z witryny. Chcesz dowiedzieć się więcej?