Makaron z tuńczykiem i bobem

Makaron z tuńczykiem i bobem
Makaron z tuńczykiem i bobem

Makaron z tuńczykiem i bobem

Składniki:

  • 200 gram makaronu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • cebula biała
  • 5 cm pora
  • 2 puszki tuńczyka
  • 200 gram obranego bobu
  • masło ekstra
  • natka pietruszki
  • pieprz mielony
  • sól

Jak przygotować makaron z tuńczykiem?

  1. Zaczynamy od ugotowania makaronu al dente, według wskazówek podanych na opakowaniu. Podczas gdy makaron się gotuję, rozgrzewamy na patelni oliwę i podsmażamy na niej cebulę oraz pora na złocisty kolor.
  2. Na patelnię dodajemy bób oraz odsączonego z oleju i rozdrobnionego tuńczyka, następnie dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze razem około 5 minut. Dodajemy posiekaną pietruszkę, masło oraz przyprawiamy pieprzem i solą do smaku.
  3. Na sam koniec mieszamy wszystko razem z makaronem. Smacznego!
Oceń ten przepis!
[Oceny: 9 Średnia: 4.9]
Posted by
Szefpoleca

Cześć! Jestem Mateusz i wcale nie jestem szefem kuchni, gotuję z pasją, chociaż wszyscy twierdzą, że mógłbym gotować w najlepszych restauracjach. Jeżeli szukasz sprawdzonych przepisów, to właśnie takie znajdziesz na moim blogu. Uwielbiasz dobre jedzenie? Obserwuj mój blog — tego tutaj nie zabraknie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

− 1 = 1