Makaron z tuńczykiem i bobem

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Makaron z tuńczykiem i bobem to wprost idealne połączenie składników na pyszną sałatkę. Sałatkę z makronem przygotujesz dosłownie w trzech krokach, w czasie nieprzekraczającym czas gotowania makaronu. Czy może coś być bardziej smacznego i szybkiego do wykonania?

Reklamy Ads By Google

Mój przepis na makaron z tuńczykiem powstał na zasadzie szybkiego researchu tego co mam w lodówce. Więc jeśli nie masz wszystkich składników to się kompletnie tym nie przejmuj. Zamiast tuńczyka w oleju możesz użyć np. szynki konserwowej, a zamiast bobu np. szparagi. Sałatka stanie się wówczas zupełnie nowym daniem, ale nadal bardzo smacznym! 😉

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis makaron z tuńczykiem i bobem, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki:

  • 200 g makaronu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • cebula biała
  • 5 cm pora
  • 2 puszki tuńczyka
  • 200 g obranego bobu
  • masło
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz czarny
Zobacz inne przepisy z: , , , , , , , , ,

Przepis na makaron z tuńczykiem

  1. Zaczynamy od ugotowania makaronu al dente, według wskazówek podanych na opakowaniu. Podczas gdy makaron się gotuję, rozgrzewamy na patelni oliwę i podsmażamy na niej cebulę oraz pora na złocisty kolor.
  2. Następnie na patelnię dodajemy bób oraz odsączonego z oleju i rozdrobnionego tuńczyka. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze razem około 5 minut.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, masło oraz przyprawiamy czarnym pieprzem i solą do smaku. Na sam koniec mieszamy wszystko razem z makaronem. Smacznego!
  5. Reklamy Ads By Google

Zobacz również: Sałatka z surimi, jajkiem i kukurydzą

Oceń ten przepis!

0 / 5 Średnia: 4.91

Twoja ocena:

Reklamy Ads By Google
1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments