Ulubiony przepis na najlepsze naleśniki, kto próbował ten wie, że nie mają sobie równych ? są delikatne i puszyste, a dzięki doskonałej recepturze smakują wyśmienicie.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szklanki wody
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki cukru brązowego
  • 1 łyżka masła
  • odrobina soli i pieprzu

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy mleko, wodę, jajka, sól, cukier i pieprz. Całość miksujemy na gładką, jednolitą konsystencję, dodajemy roztopione masło i ponownie chwilę miksujemy.
  2. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na dość szybkim ogniu (dobrze by było jeśli mamy taką patelnię z cienkim dnem) Przewracamy na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty. (Jeśli istnieje taka potrzeba, podczas smażenia możemy dodawać odrobinę oleju)
  3. Naleśniki możemy podawać z serem białym, lub konfiturami z owoców. Smacznego!
Naleśniki nadziewane białym serem
Naleśniki nadziewane białym serem

Co sądzisz na ten temat?

Naleśniki nadziewane białym serem Ulubiony przepis na najlepsze naleśniki, kto próbował ten wie, że nie mają sobie równych ? są delikatne i puszyste, a
5 1 5 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *