Sernik z brzoskwiniami
Sernik z brzoskwiniami o puszystej i kremowej konsystencji to idealne połączenie pasujących do siebie składników. Kruchy spód, wyśmienity twaróg, soczyste…
Jajka to bardzo ceniony i wartościowy składnik wielu przepisów, który jest bogatym źródłem substancji odżywczych. Niewątpliwie jajka stanowią podstawę zarówno kuchni profesjonalnej, jak i tej domowej. Dodawane są do większości wypieków, dań mącznych, wielu słodkich deserów, a także niektórych napojów i likierów. Ponadto wysoka zawartość witamin z grupy A i D oraz niektórych witamin z grupy B sprawiają, że jajecznica to doskonały sposób na rozpoczęcie każdego dnia. Wysoko energetyczne śniadanie sprawi, że pierwszy posiłek, pozytywnie wpłynie na naszą aktywność, bystrość umysłu i koncentrację w ciągu całego dnia. Wartość energetyczna jajek to około 155 kcal na 100 g, są więc bardzo kalorycznym produktem. Zobacz wszystkie przepisy z jajkami.