Leczo z cukinią
Dzisiaj w mojej kuchni gości polskie leczo z cukinią. Dlaczego polskie leczo? Oryginalne węgierskie leczo przygotowywane jest w kociołku nad…
Prawdziwe kluski śląskie – tradycyjny przepis
Prawdziwe kluski śląskie przygotowane są tylko i wyłącznie z trzech składników – ziemniaków, mąki ziemniaczanej i soli. Ten tradycyjny przepis…
Kalafior w cieście z sosem czosnkowym
Niebanalne różyczki kalafiora w cieście, możemy podać jako dodatek do obiadu, a także jako samodzielną przekąskę. Najlepiej smakują z sosem…
Kurczak po drwalsku w pieczarkach
Kurczak po drwalsku to prawdzie męskie danie, które jak na drwala przystało nie tylko trochę niechlujnie wygląda, ale przede wszystkim…
Delikatne i kruche faworki (chrust)
Delikatne i kruche faworki (chrust) bez których nie obejdzie się żaden łasuch w tłusty czwartek – ale nie tylko łasuch!…
Newsletter kulinarny
Bądź na bieżąco – wysyłamy sezonowe przepisy i porady
Zapisz się na jedyny taki w sieci kulinarny newsletter i dołącz do 2719 zadowolonych czytelników. Szefpoleca.pl to ciągle rosnąca baza 417 artykułów i przepisów na dania z całego świata. Każdego dnia tworzymy blog kulinarny z pasją dla osób, które kochają gotowanie i pieczenia tak jak my! Już dziś dołącz do nas :)