Panierowany camembert

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety: ,

Panierowany camembert to jedna z lepszych przekąsek zarówno jako przystawki karnawałowe jak i w sezonie letnim jako przystawki do grilla. I chociaż panierowanie może nie wydawać się trudne, to trzeba pamiętać o jednej bardzo ważnej czynności. W przeciwnym razie delikatny i kremowy serek wypłynie podczas smażenia na zewnątrz z panierki. Przy tym psując cały swój urok. Aby panierowany camembert wyszedł idealnie należy wcześniej dobrze go schłodzić. Następnie podwójnie je panierować i smażyć na mocno rozgrzanym oleju tylko przez krótką chwilę do momentu zarumienienia panierki.

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis panierowany camembert, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

  • 2 krążki sera camembert
  • pół szklanki maki pszennej
  • szklanka bułki tartej
  • 3 jajka
  • olej roślinny
  • łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • pół łyżeczki papryki wędzonej
  • pół łyżeczki pieprzu czarnego
  • pół łyżeczki soli
Zobacz inne przepisy z: , , , , , , , ,

Co będzie potrzebne?
– papier do pieczenia, głęboka patelnia lub garnek z grubym dnem.

Przepis na panierowany camembert

  1. W pierwszej kolejności kroimy krążki sera na osiem równych kawałków. Panierowany camembert możesz również panierować i usmażyć w całości.
  2. Następnie przekładamy serki na tackę wyłożoną papierem do pieczenie i wstawiamy na około 40 minut do zamrażalki.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. W tym samym czasie przygotowujemy panierkę. Mąkę mieszamy w miseczce z papryką mieloną oraz papryką wędzoną, solą i pieprzem. W drugą wsypujemy bułkę tartą. W trzecim talerzu roztrzepujemy jajka.
  5. Wyjęty z zamrażalki camembert panierujemy w mące, następnie w jajku i następnie bułce. Czynność powtarzamy od początku, aby panierka dobrze zabezpieczyła ser podczas smażenia przed wypłynięciem.
  6. Reklamy Ads By Google
  7. Camembert smażymy na mocno rozgrzanym oleju do momentu uzyskania rumianego koloru. Następnie wyjmujemy serki przy pomocy szczypiec lub łyżki cedzakowej. Nie wolno nakłuwać ich widelcem!
  8. Kawałki smażonego sera camembert po wyjęciu z patelni kładziemy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smacznego!
  9. Reklamy Ads By Google

Panierowany camembert najlepiej smakuję z sosami — czosnkowym, barbecue lub po prostu z dżemem żurawinowym.

Reklamy Ads By Google

Zobacz również: Smażone nuggetsy z kurczaka a`la KFC

Oceń ten przepis!

Reklamy Ads By Google

0 / 5 Średnia: 4.89

Twoja ocena:

1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments