Pasta z makrelą w sosie pomidorowym

Przepis na pastę z makrelą w sosie pomidorowym
Przepis na pastę z makrelą w sosie pomidorowym

Na pytanie co można zrobić z makreli w sosie pomidorowym? Jak dla mnie pierwsza odpowiedź jest tylko jedna — pasta! A dokładnie pasta z makrelą w sosie pomidorowym z dodatkiem serka śmietankowego. To niecodzienne, ale bardzo smaczne połączenie kilku składników sprawi, że nie można się jej oprzeć 🙂

Jak zrobić pastę z makreli z puszki?

Mój przepis pastę z makreli jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Wystarczy kilka podstawowych składników i dosłownie 3 minuty, aby przygotować pyszną pastę na kanapki. Gotowe kanapki z pasty rybnej można dodatkowo udekorować szczypiorkiem lub koperkiem, albo innymi ulubionymi ziołami.

Składniki:

Przepis na pastę z makrelą

  1. W pierwszej kolejności rozdrabniamy makrelę i przekładamy do miseczki. Następnie dodajemy serek śmietankowy i rozcieramy widelcem lub blenderem, jeśli chcemy uzyskać gładką konsystencję.
  2. Następnie pastę z makrelą doprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem, solą oraz mieloną papryką. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy do pasty drobno posiekaną cebulę i szczypiorek. Ponownie całość mieszamy i gotowe. Smacznego!

Pasta z makrelą w sosie pomidorowym najlepiej smakuję, kiedy wszystkie składniki dobrze się połączą. Dlatego po przygotowaniu warto schłodzić ją w lodówce przez minimum 2 godziny.

Zobacz również: Kremowa pasta z wędzonego łososia

Oceń ten przepis!
Średnia: 4.9 / 5 (17 głosów)
Posted by
Szefpoleca

Cześć! Jestem Mateusz i prowadzę blog kulinarny szefpoleca.pl. Jeżeli szukasz sprawdzonych pomysłów na śniadanie, obiad, desery czy kolację to właśnie takie znajdziesz na moim blogu. Jeśli uwielbiasz dobre jedzenie tak jak ja, to obserwuj mój blog — tego tutaj nie zabraknie!

Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Znasz ten przepis? Podziel się wrażeniami, dodaj opinię!x