Kiełbasa pieczona z cebulą

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Kiełbasa pieczona z cebulą to przepis, który powstał spontanicznie z tego co było pod ręką. Pieczona kiełbasa wychodzi praktycznie jak z grilla, jest nie tylko bardzo smaczna i aromatyczna, ale również łatwa oraz szybka w przygotowaniu. Aromat który się wydobywa podczas pieczenia kiełbasy z cebulą zachęci wszystkich domowników do szybkiego stawienia się w kuchni. Przygotowując wszystkie składniki najważniejsze jest, aby zaopatrzyć się w ulubioną kiełbasę, chociaż taka zazwyczaj jest już w naszej lodówce 😀 Więc przygotowanie nie sprawi żadnych problemów. Kiełbasa pieczona z cebulą to świetna propozycja na szybki i niespodziewany obiad.

Reklamy Ads By Google

Kiełbasa pieczona — Jeden przepis, wiele propozycji

Kiełbasa pieczona z cebulą sprawdzi się zawsze, a do niej możemy dorzucić kilka innych składników jak pieczarki, paprykę, czy cukinię, a nawet talarki z zmienników. Zdecydowanie warto — oczywiście już po upieczeniu — dodać odrobinę świeżego szczypiorku.

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis kiełbasa pieczona z cebulą, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

  • 4 – 5 kawałków ulubionej kiełbasy
  • 3 średnie cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • pół łyżeczki suszonego oregano
  • pół łyżeczki suszonego tymianku
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta ostrej papryki
  • 1/3 szklanki białego wina (opcjonalnie)
Zobacz inne przepisy z: , , , , , , , ,

Kiełbasa pieczona z cebulą – przepis

  1. W pierwszej kolejności obieramy cebulę, przecinamy na pół, następnie kroimy na plasterki. Cebulę przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  2. Następnie mieszamy przyprawy z oliwą z oliwek i dodajemy do cebuli. Całość mieszamy i dodajemy na wierzch ząbki czosnku w łupinkach.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Kiełbasę nacinamy pod ukosem lub na krzyż z dwóch stron i kładziemy na wierzch cebuli. Naczynia nie przykrywamy.
  5. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220℃ i pieczemy przez około 20 minut. Kilka minut przed końcem pieczenia podlewamy białym winem. Smacznego!
  6. Reklamy Ads By Google

Zobacz również: Bruschetta z kiełbaskami

Oceń ten przepis!

0 / 5 Średnia: 4.84

Twoja ocena:

2 osoby ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
3 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwyżej oceniane
Inline Feedbacks
View all comments