Kiełbasa pieczona z cebulą

Reklamy Ads By Google

Szukasz sprawdzonego przepisu na szybki obiad? Kiełbasa pieczona z cebulą doskonale sprawdzi się zarówno na obiad jak i przekąskę. Poznaj mój przepis na pieczoną kiełbasę z cebulą, która zachwyci cię swoją prostotą i smakiem. Do przygotowania pieczonej kiełbaski potrzebujesz zaledwie kilku składników, a efekt końcowy z pewnością zaskoczy wszystkich domowników 😍🔥

Reklamy Ads By Google

Kiełbasa pieczona z cebulą to przepis, który powstał spontanicznie z tego co było pod ręką. Pieczona kiełbasa wychodzi praktycznie jak z grilla, jest nie tylko bardzo smaczna i aromatyczna, ale również łatwa oraz szybka w przygotowaniu. Aromat który się wydobywa podczas pieczenia kiełbasy z cebulą zachęci wszystkich domowników do szybkiego stawienia się w kuchni. Przygotowując wszystkie składniki najważniejsze jest, aby zaopatrzyć się w ulubioną kiełbasę, chociaż taka zazwyczaj jest już w naszej lodówce 😀 Więc przygotowanie nie sprawi żadnych problemów. Kiełbasa pieczona z cebulą to świetna propozycja na szybki i niespodziewany obiad.

Reklamy Ads By Google

Kiełbasa pieczona — Jeden przepis, wiele propozycji

Kiełbasa pieczona z cebulą sprawdzi się zawsze, a do niej możemy dorzucić kilka innych składników jak pieczarki, paprykę, czy cukinię, a nawet talarki z zmienników. Zdecydowanie warto — oczywiście już po upieczeniu — dodać odrobinę świeżego szczypiorku.

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać pieczoną kiełbasę z cebulą, przeczytaj cały przepis, opis, który zawiera cenne wskazówki.

Składniki

  • 4 – 5 kawałków ulubionej kiełbasy
  • 3 średnie cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • pół łyżeczki suszonego oregano
  • pół łyżeczki suszonego tymianku
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta ostrej papryki
  • 1/3 szklanki białego wina (opcjonalnie)
Zobacz inne przepisy z: , , , , , , , ,

Kiełbasa pieczona z cebulą – przepis

  1. W pierwszej kolejności obieramy cebulę, przecinamy na pół, następnie kroimy na plasterki. Cebulę przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  2. Następnie mieszamy przyprawy z oliwą z oliwek i dodajemy do cebuli. Całość mieszamy i dodajemy na wierzch ząbki czosnku w łupinkach.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Kiełbasę nacinamy pod ukosem lub na krzyż z dwóch stron i kładziemy na wierzch cebuli. Naczynia nie przykrywamy.
  5. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220℃ i pieczemy przez około 20 minut. Kilka minut przed końcem pieczenia podlewamy białym winem. Smacznego!
  6. Reklamy Ads By Google

Zobacz również: Bruschetta z kiełbaskami

Oceń ten przepis!
0 / 5 Średnia: 4.79

Twoja ocena:

1 osoba ogląda ten przepis

Data aktualizacji:

Szefpoleca

Szefpoleca

Nie jestem zawodowym kucharzem, ale jestem Szefem w swojej kuchni – i chcę Ci pokazać, że gotowanie może być proste, smaczne i pełne kreatywności. Na moim blogu znajdziesz porady kulinarne oparte na praktyce i doświadczeniu, autorskie przepisy ze zdjęciami i łatwymi opisami krok po kroku, sezonowe inspiracje, a także triki kuchenne, które ułatwiają codzienne gotowanie.

Artykuły: 454
Obserwuj
Powiadom o
guest
3 komentarzy
Najwyżej oceniane
Najnowsze Najstarsze
Inline Feedbacks
View all comments

Newsletter kulinarny

Bądź na bieżąco – wysyłamy sezonowe przepisy i porady

Zapisz się na jedyny taki w sieci kulinarny newsletter i dołącz do 2719 zadowolonych czytelników. Szefpoleca.pl to ciągle rosnąca baza artykułów i przepisów na dania z całego świata. Każdego dnia tworzymy blog kulinarny z pasją dla osób, które kochają gotowanie i pieczenia tak jak my! Już dziś dołącz do nas :)