Roladki drobiowe z masłem ziołowym

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Roladki drobiowe z masłem ziołowym to świetna propozycja na niedzielny obiad. Połączenie masła z ziołami sprawia, że roladki drobiowe są soczyste w środku, a dzięki smażeniu chrupiące na zewnątrz. Przepis z którym poradzi sobie każdy, nawet początkujący w kuchni. Użyte w przepisie zioła można zastąpić łyżeczką ziół do drobiu. Wówczas dodajemy tylko sól i pieprz.

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis roladki drobiowe z masłem ziołowym, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

  • 4 filety z kurczaka (około 700 g)
  • 80 g masła
  • olej do smażenia
  • łyżeczka soli
  • pół łyżeczki natki pietruszki
  • pół łyżeczki lubczyku
  • pół łyżeczki oregano
  • 1/5 łyżeczki tymianku
  • 1/5 łyżeczki pieprzu czarnego
Zobacz inne przepisy z: , , , , , , ,

Co będzie potrzebne?
– patelnia, deska, tłuczek do rozbijania, ostry nóż.

Reklamy Ads By Google

Przepis na roladki drobiowe z masłem ziołowym

  1. W pierwszej kolejności myjemy i osuszamy filety z kurczaka. Następnie filety kroimy wzdłuż na pół nie przecinając do końca mięsa i rozkładamy jak książkę. Kolejno dość mocno rozbijamy uważając żeby nie rozbić delikatnego mięsa. Filety powinny być cienkie, aby można było zawinąć kilka warstw.
  2. Następnie Łączymy wszystkie przyprawy z solą i przyprawiamy mięso od wewnętrznej strony, kolejno układamy na środku plasterek masła i dokładnie zwijamy każdy filety nadając mu kształt roladki. Brzegi fileta zwijamy zaginając do środka przeciwległe boki, a następnie obracając o 90° zwijamy całość w ciasny rulonik.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Roladki drobiowe z masłem wykładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i smażymy z każdej strony chwilę bez przykrycia na szybkim ogniu, następnie zmniejszamy moc kuchenki i smażmy pod przykryciem na złocisty kolor. Smacznego!
  5. Reklamy Ads By Google

Roladki drobiowe z masłem ziołowym świetnie sprawdzą się w połączeniu z ziemniaczkami z wody i mizerią. Całość warto posypać świeżym koperkiem.

Zobacz również: Kotlety de volaille

Oceń ten przepis!
0 / 5 Średnia: 4.84

Twoja ocena:

Reklamy Ads By Google
1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Jestem szefem w swojej kuchni - gotowanie to moja największa pasja. Z ogromną przyjemnością oddaję się sztuce kulinarnej, uwielbiając zarówno proces tworzenia wykwintnych dań, jak i samą radość z jedzenia. W moim repertuarze znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, które odświeżam i wzbogacam o odrobinę nowoczesności, jak i własne, unikalne kreacje kucharskie. Dzięki mojemu podejściu, moje dania to harmonijne połączenie bogactwa smaków i aromatów, które zachwycają podniebienia, a jednocześnie nie wymagają od kucharza nieprzyzwoitego wysiłku. Kocham dzielić się tymi doświadczeniami kulinarnymi, inspirując innych do odkrywania radości płynącej z gotowania i wspólnego celebrowania posiłków.

Artykuły: 419
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Newsletter kulinarny

Bądź na bieżąco – wysyłamy sezonowe przepisy i porady

Zapisz się na jedyny taki w sieci kulinarny newsletter i dołącz do 2719 zadowolonych czytelników. Szefpoleca.pl to ciągle rosnąca baza artykułów i przepisów na dania z całego świata. Każdego dnia tworzymy blog kulinarny z pasją dla osób, które kochają gotowanie i pieczenia tak jak my! Już dziś dołącz do nas :)