Mała przekąska na mały głód – Chrupiąca bułka, a w środku ścięte jajko. Pyszności!
Składniki:
- 4 szt bułka kajzerka
- 4 szt jajka
- 2 łyżeczki masło ekstra
- 2 łyżeczki szczypiorek
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz mielony
Przygotowanie
- PIEKARNIK NAGRZEWAMY DO 180 STOPNI
Z bułek odcinamy górną część w jednej trzeciej ich wysokości. Usuwamy środek, następnie smarujemy wnętrze masłem, a brzegi bułki zwilżamy wodą. - ZAPIEKAMY PRZEZ 10-15 MINUT
Do każdej bułki wbijamy jedno jajko (jajka należy wyjąć wcześniej z lodówki, aby nabrały temperatury pokojowej), przyprawiamy solą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 10-15 minut, lub do momentu aż się jajka zetną. Po wyjęciu dekorujemy szczypiorkiem i pieprzem. Smacznego!
Udało sie! Tylko pędzelkiem bym zmoczył troszkę bardziej. Ja piekłem 18 min-19 min. Pozdrawiam z Poznania… dołożyłem krakowską i cebulkę do środka
Świetny pomysł! Też spróbuję! Pozdrawiam!