Jajka faszerowane tuńczykiem

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Jajka faszerowane tuńczykiem to świetna przekąska nie tylko na stół Wielkanocny. Doskonale sprawdzą się również na codzienne śniadanie dla najbliższych lub niespodziewanych gości. Szybki i mało wymagający posiłek, do przygotowania dosłownie 10 minut, w sam raz na niespodziewane sytuacje.

Reklamy Ads By Google

Jak powiadała moja babcia, nie ma Wielkanocy bez jajek, a najlepiej – jajek faszerowanych – w najróżniejszych odmianach. Jajka mogą być faszerowane szynką, pieczarkami tuńczykiem lub łososiem. Wszystko zależy od składników dostępnych w lodówce i od kreatywności szefa kuchni! A jak wiadomo w kuchni warto eksperymentować i szukać różnych wariantów na swoje ulubione potrawy.

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis jajka faszerowane tuńczykiem, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

  • 8 jajek
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 4 łyżeczki sosu pomidorowego
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypiorek
  • sól i pieprz czarny
Zobacz inne przepisy z: , , , ,

Przepis na jajka faszerowane tuńczykiem

  1. Jajka gotujemy na twardo. Następnie pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Obieramy i przecinamy je na pół wzdłuż.
  2. Ostrożnie wyciągamy żółtka i wkładamy do miski, następnie rozgniatamy widelcem na gładką masę.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Dodajemy odcedzonego i posiekanego tuńczyka, sos pomidorowy, majonez oraz drobno siekany szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.
  5. Farszem wypełniamy połówki białek, następnie gotowe jajka faszerowane układamy na talerzu, dekorujemy siekanym szczypiorkiem. Smacznego!
  6. Reklamy Ads By Google

Zobacz również: Jajka faszerowane szynką

Oceń ten przepis!

0 / 5 Średnia: 4.91

Twoja ocena:

1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwyżej oceniane
Inline Feedbacks
View all comments