Makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i pesto

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Szybko z patelni? Ależ oczywiście! Makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i pesto bazyliowym to danie, które przygotujesz w dosłownie 30 minut. Jeśli nie masz fasolki szparagowej, możesz użyć innych warzyw np. szparagów, albo cukinii!

Mój przepis to połączenie kilku łatwo dostępnych składników w bardzo smaczne danie. Pesto bazyliowe możesz zastąpić sosem pomidorowym, wówczas przygotujesz danie o zupełnie nowym smaku!

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i pesto, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Składniki

  • 300 g filetu z kurczaka
  • 200 g makaron penne
  • 4 łyżeczki pesto bazyliowe
  • 100 g fasolka szparagowa
  • 1 łyżka oliwa z oliwek
  • 70 ml śmietana 30%
  • tymianek
  • sól i pieprz mielony
Zobacz inne przepisy z: , , , , , , , ,

Przepis na makaron z kurczakiem

  1. Myjemy i oczyszczamy filet z kurczaka, następnie kroimy w kosteczkę oraz doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Fasolkę oczyszczamy z końcówek i kroimy na 3 — 4 centymetrowe cząstki. Fasolkę gotujemy 10 minut razem z makaronem według zaleceń na opakowaniu. Następnie całość odcedzamy.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy kurczaka i obsmażamy z każdej strony. Dodajemy odcedzony makaron z fasolką oraz pesto, całość dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.
  5. Dodajemy śmietankę, mieszamy i zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą lub pieprzem. Całość na sam koniec możemy posypać świeżym koprem. Smacznego!
  6. Reklamy Ads By Google

Makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i pesto dodatkowo możesz posypać parmezanem.

Reklamy Ads By Google

Zobacz również: Smażony kurczak w sosie teriyaki

Oceń ten przepis!

Reklamy Ads By Google

0 / 5 Średnia: 4.91

Twoja ocena:

1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments