Makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i pesto

6.2k 0
Makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i pesto

Szybko z patelni? Ależ oczywiście! Makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i pesto bazyliowym to danie, które przygotujesz w dosłownie 30 minut. Jeśli nie masz fasolki szparagowej, możesz użyć innych warzyw np. szparagów, albo cukinii!

Składniki:

  • 300 gram filet z kurczaka
  • 200 gram makaron penne
  • 4 łyżeczki pesto bazyliowe
  • 100 gram fasolka szparagowa
  • 1 łyżka oliwa z oliwek
  • 70 ml śmietana 30%
  • tymianek
  • sól
  • pieprz mielony

Przygotowanie

  1. Myjemy i oczyszczamy filet z kurczaka, następnie kroimy w kosteczkę oraz doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Fasolkę oczyszczamy z końcówek i kroimy na 3-4 centymetrowe cząstki. Fasolkę gotujemy 10 minut razem z makaronem według zaleceń na opakowaniu. Następnie całość odcedzamy.
  3. Rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy kurczaka i obsmażamy z każdej strony. Dodajemy odcedzony makaron z fasolką oraz pesto, całość dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.
  4. Dodajemy śmietankę, mieszamy i zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą lub pieprzem. Całość na sam koniec możemy posypać świeżym koprem. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

89 + = 91

Follow Me

Ciasteczka

Używamy ciasteczek, aby zapewnić jak najlepsze wrażenia z korzystania z witryny. Chcesz dowiedzieć się więcej?