Kapusta zasmażana

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Kapusta to niewątpliwie jedno z ulubionych warzyw w naszym kraju. Pojawia się na talerzu niemal przez cały rok i to w różnych postaciach. Popularnością cieszą się gołąbki czy surówki, ale niektórzy wręcz szaleją na punkcie aromatycznego bigosu. Hitem w wielu domach jest także kapusta zasmażana. Przepis na to danie należy uznać za wyjątkowo łatwe w przygotowaniu, a jego walory smakowe mają naprawdę sporo zwolenników. Co ważne, kapusta w porównaniu z innymi warzywami jest dość tania, więc to również idealne rozwiązanie dla oszczędnych.

Reklamy Ads By Google

Przepis na kapustę zasmażaną, która nie pójdzie w boczki

Warto podkreślić, że kapusta zasmażana nie musi ociekać tłuszczem i jeszcze dodatkowo tonąć w zasmażce. Oliwa z oliwek jest delikatna, a przy tym bardzo korzystna dla organizmu człowieka. To zatem doskonała informacja dla osób dbających o zdrowe żywienie. Na tę potrawę spokojnie mogą się skusić nawet ci, którzy powinni ograniczać ilość kalorii. W każdym razie danie zawiera mnóstwo witamin i składników mineralnych skrytych w fantastycznym smaku. Warto się skusić!

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis kapusta zasmażana, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

  • 400 g kapusty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szalotki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz
  • natka pietruszki
Zobacz inne przepisy z: , , , ,

Kapusta zasmażana – sposób przygotowania

  1. Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na złoty kolor posiekaną szalotkę.
  2. Dodajemy kapustę, doprawimy cukrem i sokiem z cytryny. Kapustę smażymy na średnim ogniu przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Następnie dokrawajmy solą i pieprzem, dodajemy natkę pietruszki i smażymy około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Smacznego!
  5. Reklamy Ads By Google

Oceń ten przepis!

0 / 5 Średnia: 4.93

Twoja ocena:

Reklamy Ads By Google
1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments