Makaron z łososiem i groszkiem zielonym

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Makaron z łososiem i groszkiem zielonym to pyszne danie kuchni francuskiej, które przygotujesz w mniej niż 20 minut. Wyjątkowe połączenie łososia i śmietany crème fraîche sprawi, że kolacja może być równie udana, niczym w najlepszej francuskiej restauracji.

Reklamy Ads By Google

Mój przepis przeprowadzi Cię krok po korku jak przygotować to pyszne danie. Nawet jeśli nie masz śmietany crème fraîche, możesz zastąpić ją zwykłą kwaśną śmietaną 12% lub jogurtem naturalnym. Makaron z łososiem i groszkiem wychodzi zawsze przepysznie i z pewnością nie raz powtórzysz to danie.

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis makaron z łososiem i groszkiem zielonym, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

  • 200 g makaronu
  • 200 g łososia (filet bez skóry)
  • 140 g mrożonego groszku
  • łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany crème fraîche
  • szalotka
  • parmezan
  • odrobina rukoli
  • sól i pieprz
Zobacz inne przepisy z: , , , , , , ,

Jak przygotować makaron z łososiem i groszkiem?

  1. W pierwszej kolejności gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. W międzyczasie na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i podsmażamy przez około 5 minut drobno posiekaną szalotkę.
  2. Następnie dodajemy filety z łososia, groszek zielony, śmietanę crème fraîche lub zwykłą kwaśną śmietanę 12% i 50 ml wody. Podsmażamy całość przez około 5 minut.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Następnie, już prawie gotowe danie doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy odcedzony makaron i całość mieszamy. Zestawiamy z kuchenki i pozostawiamy chwilę pod przykryciem.
  5. Reklamy Ads By Google

Gotowy makaron z łososiem i groszkiem najlepiej podawać w półmiskach, posypany tartym paremzanem i udekorowany rukolą. Smacznego!

Oceń ten przepis!

0 / 5 Średnia: 4.92

Twoja ocena:

Reklamy Ads By Google
1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments