Pasta jajeczna

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety: ,

Poznaj mój przepis na bardzo smaczną i łatwą w przygotowaniu pastę jajeczną. Jest to moja ulubiona pasta jajeczna, którą przygotowuję bardzo często nie tylko na śniadanie, ale również i na przekąski w ciągu dnia, a czasami nawet na kolację. Szczególnie kiedy mamy pod ręką świeże i chrupiące pieczywo, pasta z jajek smakuję podwójnie smacznie!

Reklamy Ads By Google

Najlepsza pasta jajeczna

W moich przepisach zawsze podkreślam, że minimum składników najlepszym sukcesem do osiągnięcia pysznego posiłku. Odpowiednia kompozycja smaków przypraw i składników nadaję niepowtarzalnego charakteru potrawom. Tak samo jest w przypadku mojej pasty jajecznej, smakuję wybornie i nie wypada już nic dodać, ani ująć. Jest wprost idealna.

Reklamy Ads By Google

Zdjęcie przedstawia pastę jajeczną na kanapki | Pasta jajeczna
Zdjęcie przedstawia pastę jajeczną na kanapki | Pasta jajeczna

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis pasta jajeczna, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

Zobacz inne przepisy z: , , , , ,

Zobacz mój poradnik ile gotować jajka?

Przepis na pastę jajeczną

  1. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu obieramy, kroimy na kawałki i przekładamy do miseczki. W zależności czy pasta ma być bardziej kremowa, rozgniatamy widelcem jajka do uzyskania pożądanej konsystencji. Ja zazwyczaj jajka tylko kroję w kosteczkę.
  2. Następnie dodajemy majonez, opcjonalnie chrzan, szczyptę lub dwie soli oraz świeżo mielony pieprz czarny. Dodajemy siekany koperek oraz szczypiorek, i całość dokładnie mieszamy do dokładnego połączenia składników.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Gotową pastę jajeczną odstaw na około 30 minut do lodówki, do połączenia smaków. Smacznego!
  5. Reklamy Ads By Google

Przygotowanie pasty jajecznej jest bardzo łatwe, a dodatkowo można wzbogacić jej smak o pokrojonego w kostkę ogórka, rzodkiewkę lub pomidora. Świetnie sprawdzi się również w wariancie pikantnym z odrobiną papryczki chili. Kuchnia to miejsce na ciekawe eksperymenty, więc możesz uzupełnić pastę jajeczną o swoje ulubione dodatki! Co więcej, pasta jajeczna dobrze komponuję się z pieczonymi tostami, dlatego często gości u mnie na śniadanie.

Zdjęcie przedstawia kanapki z pastą jajeczną | Pasta jajeczna
Zdjęcie przedstawia kanapki z pastą jajeczną | Pasta jajeczna
Oceń ten przepis!
0 / 5 Średnia: 4.95

Twoja ocena:

Reklamy Ads By Google
1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Jestem szefem w swojej kuchni - gotowanie to moja największa pasja. Z ogromną przyjemnością oddaję się sztuce kulinarnej, uwielbiając zarówno proces tworzenia wykwintnych dań, jak i samą radość z jedzenia. W moim repertuarze znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, które odświeżam i wzbogacam o odrobinę nowoczesności, jak i własne, unikalne kreacje kucharskie. Dzięki mojemu podejściu, moje dania to harmonijne połączenie bogactwa smaków i aromatów, które zachwycają podniebienia, a jednocześnie nie wymagają od kucharza nieprzyzwoitego wysiłku. Kocham dzielić się tymi doświadczeniami kulinarnymi, inspirując innych do odkrywania radości płynącej z gotowania i wspólnego celebrowania posiłków.

Artykuły: 422
Obserwuj
Powiadom o
guest
3 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwyżej oceniane
Inline Feedbacks
View all comments

Newsletter kulinarny

Bądź na bieżąco – wysyłamy sezonowe przepisy i porady

Zapisz się na jedyny taki w sieci kulinarny newsletter i dołącz do 2719 zadowolonych czytelników. Szefpoleca.pl to ciągle rosnąca baza artykułów i przepisów na dania z całego świata. Każdego dnia tworzymy blog kulinarny z pasją dla osób, które kochają gotowanie i pieczenia tak jak my! Już dziś dołącz do nas :)