Pasta jajeczna

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety: ,

Poznaj mój przepis na bardzo smaczną i łatwą w przygotowaniu pastę jajeczną. Jest to moja ulubiona pasta jajeczna, którą przygotowuję bardzo często nie tylko na śniadanie, ale również i na przekąski w ciągu dnia, a czasami nawet na kolację. Szczególnie kiedy mamy pod ręką świeże i chrupiące pieczywo, pasta z jajek smakuję podwójnie smacznie!

Najlepsza pasta jajeczna

W moich przepisach zawsze podkreślam, że minimum składników najlepszym sukcesem do osiągnięcia pysznego posiłku. Odpowiednia kompozycja smaków przypraw i składników nadaję niepowtarzalnego charakteru potrawom. Tak samo jest w przypadku mojej pasty jajecznej, smakuję wybornie i nie wypada już nic dodać, ani ująć. Jest wprost idealna.

Reklamy Ads By Google

Zdjęcie przedstawia pastę jajeczną na kanapki | Pasta jajeczna
Zdjęcie przedstawia pastę jajeczną na kanapki | Pasta jajeczna

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis pasta jajeczna, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Składniki

Zobacz inne przepisy z: , , , , ,

Zobacz mój poradnik ile gotować jajka?

Reklamy Ads By Google

Przepis na pastę jajeczną

  1. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu obieramy, kroimy na kawałki i przekładamy do miseczki. W zależności czy pasta ma być bardziej kremowa, rozgniatamy widelcem jajka do uzyskania pożądanej konsystencji. Ja zazwyczaj jajka tylko kroję w kosteczkę.
  2. Następnie dodajemy majonez, opcjonalnie chrzan, szczyptę lub dwie soli oraz świeżo mielony pieprz czarny. Dodajemy siekany koperek oraz szczypiorek, i całość dokładnie mieszamy do dokładnego połączenia składników.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Gotową pastę jajeczną odstaw na około 30 minut do lodówki, do połączenia smaków. Smacznego!
  5. Reklamy Ads By Google

Przygotowanie pasty jajecznej jest bardzo łatwe, a dodatkowo można wzbogacić jej smak o pokrojonego w kostkę ogórka, rzodkiewkę lub pomidora. Świetnie sprawdzi się również w wariancie pikantnym z odrobiną papryczki chili. Kuchnia to miejsce na ciekawe eksperymenty, więc możesz uzupełnić pastę jajeczną o swoje ulubione dodatki! Co więcej, pasta jajeczna dobrze komponuję się z pieczonymi tostami, dlatego często gości u mnie na śniadanie.

Zdjęcie przedstawia kanapki z pastą jajeczną | Pasta jajeczna
Zdjęcie przedstawia kanapki z pastą jajeczną | Pasta jajeczna

Oceń ten przepis!

Reklamy Ads By Google

0 / 5 Średnia: 4.95

Twoja ocena:

Reklamy Ads By Google
1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
3 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwyżej oceniane
Inline Feedbacks
View all comments