Pasta jajeczna

Zdjęcie przedstawia przepis na pastę jajeczną | Pasta jajeczna
Przepis na pastę jajeczną | Pasta jajeczna
Przepis jest odpowiedni dla diety: ,

Poznaj mój przepis na bardzo smaczną i łatwą w przygotowaniu pastę jajeczną. Jest to moja ulubiona pasta jajeczna, którą przygotowuję bardzo często nie tylko na śniadanie, ale również i na przekąski w ciągu dnia, a czasami nawet na kolację. Szczególnie kiedy mamy pod ręką świeże i chrupiące pieczywo, pasta z jajek smakuję podwójnie smacznie!

Najlepsza pasta jajeczna

W moich przepisach zawsze podkreślam, że minimum składników najlepszym sukcesem do osiągnięcia pysznego posiłku. Odpowiednia kompozycja smaków przypraw i składników nadaję niepowtarzalnego charakteru potrawom. Tak samo jest w przypadku mojej pasty jajecznej, smakuję wybornie i nie wypada już nic dodać, ani ująć. Jest wprost idealna.

Zdjęcie przedstawia pastę jajeczną na kanapki | Pasta jajeczna
Zdjęcie przedstawia pastę jajeczną na kanapki | Pasta jajeczna

Chcesz przygotować przepis pasta jajeczna w skupieniu, bez zbędnych rozpraszaczy? Użyj trybu gotowania, który zapewni Ci maksymalne skupienie na przepisie i pozwoli skupić w 100% na gotowaniu.

Składniki

Zobacz inne przepisy z: , , , , ,

Zobacz mój poradnik ile gotować jajka?

Przepis na pastę jajeczną

  1. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu obieramy, kroimy na kawałki i przekładamy do miseczki. W zależności czy pasta ma być bardziej kremowa, rozgniatamy widelcem jajka do uzyskania pożądanej konsystencji. Ja zazwyczaj jajka tylko kroję w kosteczkę.
  2. Następnie dodajemy majonez, opcjonalnie chrzan, szczyptę lub dwie soli oraz świeżo mielony pieprz czarny. Dodajemy siekany koperek oraz szczypiorek, i całość dokładnie mieszamy do dokładnego połączenia składników.
  3. Gotową pastę jajeczną odstaw na około 30 minut do lodówki, do połączenia smaków. Smacznego!

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis pasta jajeczna, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Przygotowanie pasty jajecznej jest bardzo łatwe, a dodatkowo można wzbogacić jej smak o pokrojonego w kostkę ogórka, rzodkiewkę lub pomidora. Świetnie sprawdzi się również w wariancie pikantnym z odrobiną papryczki chili. Kuchnia to miejsce na ciekawe eksperymenty, więc możesz uzupełnić pastę jajeczną o swoje ulubione dodatki! Co więcej, pasta jajeczna dobrze komponuję się z pieczonymi tostami, dlatego często gości u mnie na śniadanie.

Zdjęcie przedstawia kanapki z pastą jajeczną | Pasta jajeczna
Zdjęcie przedstawia kanapki z pastą jajeczną | Pasta jajeczna

Oceń ten przepis!

0 / 5 Średnia: 4.95

Twoja ocena:

Posted by
Szefpoleca

Cześć! Nazywam się Mateusz, jestem szefem w swojej kuchni. Gotuję smacznie i zdrowo, zgodnie z tradycjami, chociaż czasami lubię wtrącić odrobinę świeżości do przyrządzanego dania. Jeżeli szukasz sprawdzonych pomysłów na śniadanie, obiad, desery czy kolację to właśnie takie znajdziesz na moim blogu. Jeśli uwielbiasz dobre jedzenie tak jak ja, to obserwuj mój blog — tego tutaj nie zabraknie! Chcesz się ze mną skontaktować? Zobacz zakładkę Współpraca

Komentarze

Obserwuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Najnowsze
Najstarsze Najwyżej oceniane
Inline Feedbacks
View all comments