Kremowa pasta z wędzonego łososia

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety: , ,

Kremowa pasta, która nigdy się nie nudzi? Pasta z łososia wędzonego na pewno wpisuję się w ten trend. Jest bardzo smaczna i zdrowa, a do jej wykonania potrzebne jest minimum składników. Pierwsze skrzypce będzie grał tutaj wędzony łosoś, jednak całość kompozycji doskonale uzupełni tutaj serek śmietankowy. Jeszcze odrobina szczypiorku, pieprzu czarnego i soli, oraz sok z cytryny. Kilka chwil na przygotowanie i pasta gotowa!

Reklamy Ads By Google

Kremowa pasta z wędzonego łososia doskonale sprawdzi się na pierwsze, drugie i trzecie śniadanie, a nawet na kolację i przekąski w ciągu dnia. Świetnie będzie smakować, kiedy posmarujesz nią pieczywo opieczone w tosterze lub opiekaczu. Możesz również wzbogacić swoją pastę z łososia o siekaną pietruszkę lub bazylię — również będzie smakować wybornie!

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis kremowa pasta z wędzonego łososia, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

Zobacz inne przepisy z: , , , , , ,

Pasta z wędzonego łososia — przepis

  1. W pierwszej kolejności rozdrabniamy wędzonego łososia i dodajemy do serka śmietankowego, następnie rozcieramy widelcem lub blenderem, jeśli chcemy uzyskać gładką konsystencję.
  2. Następnie pastę doprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem, wędzoną papryką, solą oraz sokiem z cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Teraz do pasty dodajemy drobno posiekany szczypiorek i delikatnie mieszamy. Smacznego!
  3. Reklamy Ads By Google

Kuchnia to miejsce na ciekawe eksperymenty, więc możesz uzupełnić pastę z wędzonego łososia o swoje ulubione dodatki!

Zobacz również: Pasta jajeczna

Oceń ten przepis!
0 / 5 Średnia: 4.84

Twoja ocena:

2 osoby ogląda ten przepis
Szefpoleca

Szefpoleca

Jestem szefem w swojej kuchni - gotowanie to moja największa pasja. Z ogromną przyjemnością oddaję się sztuce kulinarnej, uwielbiając zarówno proces tworzenia wykwintnych dań, jak i samą radość z jedzenia. W moim repertuarze znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, które odświeżam i wzbogacam o odrobinę nowoczesności, jak i własne, unikalne kreacje kucharskie. Dzięki mojemu podejściu, moje dania to harmonijne połączenie bogactwa smaków i aromatów, które zachwycają podniebienia, a jednocześnie nie wymagają od kucharza nieprzyzwoitego wysiłku. Kocham dzielić się tymi doświadczeniami kulinarnymi, inspirując innych do odkrywania radości płynącej z gotowania i wspólnego celebrowania posiłków.

Artykuły: 422
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Newsletter kulinarny

Bądź na bieżąco – wysyłamy sezonowe przepisy i porady

Zapisz się na jedyny taki w sieci kulinarny newsletter i dołącz do 2719 zadowolonych czytelników. Szefpoleca.pl to ciągle rosnąca baza artykułów i przepisów na dania z całego świata. Każdego dnia tworzymy blog kulinarny z pasją dla osób, które kochają gotowanie i pieczenia tak jak my! Już dziś dołącz do nas :)