Jajka faszerowane szynką

392 0
Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane szynką to świetna przekąska nie tylko na stół Wielkanocny. Doskonale sprawdzą się również na codzienne śniadanie dla najbliższych.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 100 g szynki
  • łyżka majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • koper
  • szczypiorek
  • rzodkiewka

Jak przygotować jajka faszerowane szynką?

  1. Jajka gotujemy na twardo. Następnie pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Obieramy i przecinamy je na pół wzdłuż.
  2. Ostrożnie wyciągamy żółtka i wkładamy do miski, następnie rozgniatamy widelcem na gładką masę.
  3. Dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę, posiekany szczypiorek, odrobinę drobno siekanej natki pietruszki. Następnie dodajemy majonez oraz musztardę i wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
  4. Gotowym farszem wypełniamy połówki białek i układamy na talerzu, dekorujemy rzodkiewką, szczypiorkiem lub natką pietruszki. Smacznego!

Jajka faszerowane szynką to kolejna odmiana pysznych, niebanalnych form podania jajek w nowej odsłownie wprost na stół wielkanocny.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

21 − 11 =

Follow Me

Ciasteczka

Używamy ciasteczek, aby zapewnić jak najlepsze wrażenia z korzystania z witryny. Chcesz dowiedzieć się więcej?