Jajka faszerowane szynką

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Jajka faszerowane szynką to świetna przekąska nie tylko na stół Wielkanocny. Doskonale sprawdzą się również na codzienne śniadanie dla najbliższych. Poznaj mój przepis na niecodzienne połączenie jajek i szynki. Gdzie wystarczy tylko kilka składników i dosłownie 30 minut na wykonanie pysznego śniadania.

Jajka faszerowane w mojej rodzinie mają dość długą tradycję. Takie śniadanie przygotowała już moja babcia. Doskonale pamiętam, jak będąc na wakacjach u babci, zasiadając do stołu na śniadanie przed moimi oczami pojawiały się właśnie takie pyszności. Bardzo je uwielbiałem 🙂

Reklamy Ads By Google

Dzisiaj możesz poznać mój przepis, który bardzo sobie cenie i niezależnie od pory roku, serwuję jajka faszerowane szynką na śniadanie mojej rodzinie.

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis jajka faszerowane szynką, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

  • 4 jajka
  • 100 g szynki
  • łyżka majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • koper
  • szczypiorek
  • rzodkiewka
Zobacz inne przepisy z: , , , , ,

Jak przygotować jajka faszerowane szynką?

  1. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Następnie obieramy i przecinamy je na pół wzdłuż, tak żeby później powstały z połówek „łódeczki”.
  2. Ostrożnie wyciągamy żółtka i przekładamy je do miski, następnie rozgniatamy widelcem na gładką masę.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Do żółtek dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę, posiekany szczypiorek, odrobinę drobno siekanej natki pietruszki. Następnie łączmy majonez oraz musztardę i dodajemy do żółtek z szynką. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
  5. Gotowym farszem wypełniamy połówki białek i układamy na talerzu, dekorujemy rzodkiewką, szczypiorkiem lub natką pietruszki. Smacznego!
  6. Reklamy Ads By Google

Jajka faszerowane szynką to kolejna odmiana pysznych, niebanalnych form podania jajek w nowej odsłownie wprost na wyjątkowe śniadanie.

Zobacz również: Jajka faszerowane tuńczykiem

Reklamy Ads By Google

Oceń ten przepis!

0 / 5 Średnia: 4.89

Twoja ocena:

1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments