Jajecznica z awokado, pomidorami i mozzarellą

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety: , ,

Jajecznica z awokado, pomidorami i mozzarellą to świetny i bardzo łatwy w przygotowaniu przepis na udane śniadanie. Odpowiednie przełamanie smaku zapewnia kwaśna śmietana i szczypta świeżo mielonego pieprz, który ląduje na całym daniu. Wcześniejszy powolny proces roztapiania masła wyśmienicie podkreśla smak jajka.

Reklamy Ads By Google

Nietypową jajecznicę z awokado zaczynam smażyć od dobrze rozgrzanej patelni, jednak w momencie wbicia jajek wyłączam kuchenkę, aby zachować idealną strukturę ściętego białka. Dzięki czemu moja jajecznica z awokado, pomidorami i mozzarellą jest tak wyjątkowa, że nie można przestać ją jeść.

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis jajecznica z awokado, pomidorami i mozzarellą, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

  • jajka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • łyżka masła
  • sól i pieprz
  • szczypiorek
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • pół awokado
  • mozzarella w klukach
Zobacz inne przepisy z: , , , , , , , ,

Jajecznica z awokado, czyli przepis na udane śniadanie

  1. Rozpuszczamy łyżkę masła na patelni, masło rozpuszczamy powoli, tak aby się nie przypaliło.
  2. Następnie na dobrze rozgrzaną patelnię wbijamy bezpośrednio 3 jajka i wyłączamy kuchenkę. Delikatnie i wolnymi ruchami mieszamy, następnie kiedy jajka zaczną się ścinać dodajemy 2 łyżki kwaśnej śmietany.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Smażymy jeszcze chwilę na wyłączonej patelni, cały czas mieszając. Kiedy jajecznica będzie już gotowa dopiero wtedy doprawiamy solą i mieszamy.
  5. Następnie po wyłożeniu jajecznicy na talerz, obok układamy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe oraz obrane i pokrojone w półksiężyce awokado. Całość posypujemy rwaną mozzarellą.
  6. Reklamy Ads By Google
  7. Jajecznicę z awokado doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i siekanym szczypiorkiem. Smacznego!
  8. Reklamy Ads By Google

Jajecznica w niecodziennym wydaniu, to połączenie wyjątkowych smaków w jednym talerzu.

Zobacz również: Jajecznica szefa kuchni

Oceń ten przepis!
0 / 5 Średnia: 4.76

Twoja ocena:

Reklamy Ads By Google
1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Jestem szefem w swojej kuchni - gotowanie to moja największa pasja. Z ogromną przyjemnością oddaję się sztuce kulinarnej, uwielbiając zarówno proces tworzenia wykwintnych dań, jak i samą radość z jedzenia. W moim repertuarze znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, które odświeżam i wzbogacam o odrobinę nowoczesności, jak i własne, unikalne kreacje kucharskie. Dzięki mojemu podejściu, moje dania to harmonijne połączenie bogactwa smaków i aromatów, które zachwycają podniebienia, a jednocześnie nie wymagają od kucharza nieprzyzwoitego wysiłku. Kocham dzielić się tymi doświadczeniami kulinarnymi, inspirując innych do odkrywania radości płynącej z gotowania i wspólnego celebrowania posiłków.

Artykuły: 422
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Newsletter kulinarny

Bądź na bieżąco – wysyłamy sezonowe przepisy i porady

Zapisz się na jedyny taki w sieci kulinarny newsletter i dołącz do 2719 zadowolonych czytelników. Szefpoleca.pl to ciągle rosnąca baza artykułów i przepisów na dania z całego świata. Każdego dnia tworzymy blog kulinarny z pasją dla osób, które kochają gotowanie i pieczenia tak jak my! Już dziś dołącz do nas :)