Składnik: Kiełbasa

Przepisy
4Wpisy
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Pamiętam czasy, kiedy fasolka po bretońsku gościła na szkolnej stołówce i nikt z moich kumpli za nią nie przepadał. Takie…

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty jest niewątpliwie wiosennym daniem, szczególnie kiedy użyjemy do przygotowania młodej marchewki i świeżego koperku. Świetnie sprawdzi…

Przepis na Żurek wielkanocny

Żurek wielkanocny

Żurek wielkanocny z białą kiełbasą, boczkiem i jajkiem na twardo, ugotowany na tradycyjnym wywarze. Taki żurek najczęściej podajemy na śniadanie…

Leczo z cukinią

Leczo z cukinią

Dzisiaj w naszej kuchni gości polskie leczo z cukinią. Oryginalne węgierskie leczo powinno być gotowane w kociołku nad ogniskiem i…