Składnik: Bulion

Rosół z klopsikami drobiowymi i szpinakiem

Rosół z klopsikami drobiowymi i szpinakiem jest tradycyjną potrawą włoską podawaną na weselach. Składniki...

Zupa kurkowa

Zupa kurkowa smakuję świetnie latem oraz jesienią. Kurki możemy również ususzyć, aby móc cieszyć...

Aromatyczny sos grzybowy ze świeżych grzybów

Wielu osobom jesienne smaki kojarzą się z grzybami – świeżymi, często przyniesionymi prosto z...

Leczo po hiszpańsku z ananasem i chorizo

Ta tradycyjna potrawa węgierska ma swoich zwolenników w wielu krajach. Polacy też pokochali leczo,...

Pulpety wieprzowe w sosie musztardowym

Pulpety wieprzowe lubią zarówno dorośli, jak i dzieci. Najczęściej się je podaje w sosie...

Zupa krem ze świeżych pomidorów

Sycąca i treściwa zupa krem jest niezastąpiona w jesiennym jadłospisie. W tym czasie warto...

Zupa z dyni

Jedną z najciekawszych zup jesiennych jest niewątpliwie kremowa zupa z dyni. Przyciąga wzrok swoim...

Botwinka z ziemniakami i koperkiem

Wiosna na talerzu może mieć różny charakter, ale w menu powinny dominować sezonowe warzywa....

Domowy rosół z indyka

Wypróbuj domowy rosół z indyka! Klasyczny rosół podbija kubki smakowe wielu osób. Ten aromatyczny...

Przepis na tradycyjny polski żurek na zakwasie

Zupy są bardzo charakterystyczne dla polskiej kuchni. Jedna z nich nawet króluje na stole...