Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety: , ,

Jeśli szukasz sposobu na zdrowy i sycący posiłek, to idealnie sprawdzi się nicejska sałatka z tuńczykiem i jajkiem. W moim domu taka sałatka ląduję często na kolację lub jako lekki lunch zamiast obiadu. Połączenie świeżych liści sałaty, tuńczyka, jajka oraz lekkiego sosu sprawia, że przygotowanie sałatki jest bardzo szybkie i łatwe.

Reklamy Ads By Google

Łatwy przepis, powszechnie dostępne składniki i do tego przygotowanie dwóch porcji sałatki z tuńczykiem nie zajmie więcej niż 15 minut. Czego chcieć więcej od tak zdrowego posiłku!?

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis sałatka z tuńczykiem i jajkiem, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

Zobacz inne przepisy z: , , , , , , , ,

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem — przepis

  1. W pierwszej kolejności gotujemy jajka na pół miękko — zobacz poradnik ile gotować jajka. Następnie wykładamy do miseczek mix sałat i odsączonego tuńczyka, wszystkie składniki dzielimy po równo na dwie miseczki.
  2. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, następnie przekładamy do miseczek. (Cebuli można dać pół na dwie miseczki). Wszystko delikatnie mieszamy.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. W kubku mieszamy ocet balsamiczny z oliwą z oliwek, dodajemy sól i świeżo mielony pieprz czarny oraz musztardę francuską. Następnie powstałym sosem polewamy sałatkę z tuńczykiem.
  5. Przestudzone i obrane jajka kroimy na ćwiartki, następnie wykładamy na wierzch sałatki. Smacznego!
  6. Reklamy Ads By Google

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem świetnie sprawdzi się z pieczonymi grzankami.

Zobacz również: Sałatka z krewetkami i mango

Oceń ten przepis!
0 / 5 Średnia: 4.76

Twoja ocena:

1 osoba ogląda ten przepis
Szefpoleca

Szefpoleca

Jestem szefem w swojej kuchni - gotowanie to moja największa pasja. Z ogromną przyjemnością oddaję się sztuce kulinarnej, uwielbiając zarówno proces tworzenia wykwintnych dań, jak i samą radość z jedzenia. W moim repertuarze znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, które odświeżam i wzbogacam o odrobinę nowoczesności, jak i własne, unikalne kreacje kucharskie. Dzięki mojemu podejściu, moje dania to harmonijne połączenie bogactwa smaków i aromatów, które zachwycają podniebienia, a jednocześnie nie wymagają od kucharza nieprzyzwoitego wysiłku. Kocham dzielić się tymi doświadczeniami kulinarnymi, inspirując innych do odkrywania radości płynącej z gotowania i wspólnego celebrowania posiłków.

Artykuły: 439
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwyżej oceniane
Inline Feedbacks
View all comments

Newsletter kulinarny

Bądź na bieżąco – wysyłamy sezonowe przepisy i porady

Zapisz się na jedyny taki w sieci kulinarny newsletter i dołącz do 2719 zadowolonych czytelników. Szefpoleca.pl to ciągle rosnąca baza artykułów i przepisów na dania z całego świata. Każdego dnia tworzymy blog kulinarny z pasją dla osób, które kochają gotowanie i pieczenia tak jak my! Już dziś dołącz do nas :)