Sałatka rybna ze szprotek z jajkiem

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Sałatka rybna ze szprotek z jajkiem może być bardzo efektowną przekąską, którą wprawisz swoich gości w oniemienie. Jest błyskawiczna w przygotowaniu i do tego bardzo smaczna. Połączenie szprotek wędzonych, jajka i cebulki sprawia, że jej smak jest naprawdę ciekawy i wyjątkowy. Zielony ogórek, działa w tym przypadku jak reset kubków smakowych, aby każdy kolejny kęs smakował tak samo jak za pierwszym razem.

Mój przepis na sałatkę rybą ze szprotkami, to nic wyszukanego. Wystarczy dosłownie klika składników, których większość na pewno znajdziesz w domu. Czasami dla urozmaicenia smaku mieszam ogórka z marynowany imbirem. Wówczas sałatka rybna ze szprotek z jajkiem wychodzi nieco bardziej pikantna 😀

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis sałatka rybna ze szprotek z jajkiem, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Składniki

Zobacz inne przepisy z: , , , , , ,

Sałatka rybna ze szprotek z jajkiem — Przepis

  1. W pierwszej kolejności gotujemy jajka na twardo, następnie je studzimy, obieramy i szatkujemy nożem. Jaka delikatnie mieszamy z łyżeczką majonezu.
  2. Szprotki wędzone odsączamy z oleju i je szatkujemy, następnie układamy je na dnie salaterki. Lekko uklepujemy
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Ogórka obieramy i również szatkujemy, następnie wykładamy go na szprotki i lekko uklepujemy.
  5. Następnie na ogórka wykładamy jajka i również lekko uklepujemy. Całość kończymy posiekanym szczypiorkiem z dodatkiem soli i pieprzu. Smacznego!
  6. Reklamy Ads By Google

Sałatka rybna ze szprotek z jajkiem nabierze dodatkowego smaku jeśli wszystkie składniki dobrze się przegryzą. Pozostaw ją w lodówce na minimum 2 godziny do schłodzenia.

Reklamy Ads By Google

Zobacz również: Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i ogórkiem

Oceń ten przepis!

Reklamy Ads By Google

0 / 5 Średnia: 4.83

Twoja ocena:

1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwyżej oceniane
Inline Feedbacks
View all comments