Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniaczkami to przepyszny pomysł na szybki obiad. Prosty przepis pozwoli w kilka chwil przygotować wyśmienity posiłek dla całej rodziny.

Składniki:

  • filet z łososia
  • szparagi
  • ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • 200 ml śmietany 12%
  • 3 łyżeczki majonezu
  • pół łyżeczki chrzanu tartego
  • świeży koperek

Przygotowanie

  1. PRZYGOTOWANIE SOSU
    Łączymy wszystkie składniki i dodajemy drobno siekany koperek.
  2. Filet z łososia oczyszczamy, myjemy i przekładamy do głębokiego talerza. Następnie nacieramy solą z obu stron i pozostawiamy na talerzu. Oczyszczamy ziemniaki szorstką szczotką i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z łyżką masła i kilkoma łodyżkami kopru.
  3. Smażymy łososia na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Szparagi gotujemy razem z ziemniakami, wkładając je 4 minuty przed końcem gotowania. Łososia po usmażeniu doprawiamy pieprzem. Smacznego!
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniaczkami
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniaczkami

Co sądzisz na ten temat?

Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniaczkami Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniaczkami to przepyszny pomysł na szybki obiad. Prosty przepis pozwoli w kilka chwil przygotować wyśmienity
5 1 5 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *