Składniki:

  • 550 gram filet z kurczaka
  • 200 gram pieczarki
  • 2 łyżki masło klarowne
  • 125 gram czerwona papryka
  • 1 szt jajko
  • 50 gram por
  • 2 łyżeczki przyprawa do kurczaka
  • 3 łyżki olej rzepakowy
  • 1 szczypta sól
  • 1 szczypta pieprz mielony

Przygotowanie

  1. Filety oczyść i umyj pod bieżącą, zimną wodą. Oddziel polędwiczki i odłóż na bok. Delikatnie rozbij filety, natrzyj ulubioną przyprawą (ja użyłem przyprawy do kurczaka), a następnie odstaw do lodówki na około godzinę.
  2. Polędwiczki, oraz paprykę pokrój w kostkę. Pieczarki i pora pokrój w plasterki. Wszystkie składniki duś na maśle do 10 minut, następnie smaż bez przykrywki, tak aby odparowała cała woda.
  3. Ostudź farsz, a następnie dodaj surowe jajko i całość dobrze wymieszaj. Wyjmij filety z lodówki i smaż na patelni, aż się przyrumienią, do 10 minut.
  4. NAGRZEWAMY PIEKARNIK DO TEMPERATURY 200°C
    Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C, następnie do naczynia żaroodpornego włóż usmażone filety i zasyp farszem. Piecz przez 15 minut. Smacznego!
Kurczak po drwalsku w pieczarkach
Kurczak po drwalsku w pieczarkach

Co sądzisz na ten temat?

Kurczak po drwalsku w pieczarkach Składniki: 550 gram filet z kurczaka200 gram pieczarki2 łyżki masło klarowne125 gram czerwona papryka1 szt jajko50 gram por2 łyżeczki przyprawa
5 1 5 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *