Składniki:

  • 650 ml piwo
  • 3 łyżki miód lipowy
  • 50 ml sok malinowy
  • 1 szt pomarańcza
  • 1 szt grejpfrut
  • 5 szt goździki

Przygotowanie

  1. Piwo podgrzej w naczyniu na małym ogniu (ważne, aby temperatura podnoszona była powoli). Wrzuć 3 goździki, a następnie dodaj 2 łyżki (50g) ulubionego miodu i mieszaj, aż się rozpuści.
  2. Pokrój pomarańcze na cztery równe plastry. Dwa brzegowe wyciśnij do grzańca, a następnie dodaj 4 łyżki (50ml) soku malinowego i wymieszaj, cały czas podgrzewając.
  3. Podziel grejpfruta na dwa plastry, następnie brzegowy wyciśnij do grzańca, a drugi przekrój na pół.
  4. Gdy grzaniec będzie już gorący, włóż do kufli po plasterku pomarańczy, po pół plasterka grejpfruta, oraz po goździku, następnie wlej całość z naczynia i gotowe!
  5. Ja w przepisie użyłem piwa Żywiec Marcowe, ponieważ ma łagodny słodowy smak, oraz miodu lipowego, dlatego że jest najsłodszy.
Najlepsze grzane piwo na zimowe wieczory
Najlepsze grzane piwo na zimowe wieczory

Co sądzisz na ten temat?

Najlepsze grzane piwo na zimowe wieczory Składniki: 650 ml piwo3 łyżki miód lipowy50 ml sok malinowy1 szt pomarańcza1 szt grejpfrut5 szt goździki Przygotowanie Piwo podgrzej w
5 1 5 2

1 Comment

  • wodawfirmie, 20 kwietnia 2020 @ 11:30 Reply

    Naprawdę dobrze napisane. Muszę podziękować za Twoją pracę. Mam nadzieję, że będzie więcej takich wpisów 🙂 Gratki. Będę częściej zaglądał.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *