Zaczyn drożdżowy. Poznaj przepis jak zrobić rozczyn ze świeżych drożdży?

Zaczyn drożdżowy, jak zrobić rozczyn z drożdży?

Rozczyn z drożdży świeżych jest pierwszym krokiem do przygotowania domowego ciasta drożdżowego. Podczas gdy suche drożdże wystarczy wymieszać z mąką,…

Przepis na Bułeczki drożdżowe ze śliwkami

Bułeczki drożdżowe ze śliwkami

Bułeczki drożdżowe ze śliwkami to niewątpliwie kompozycja smaków pochodzących wprost z dzieciństwa. Mój przepis został zaczerpnięty z zeszytu mojej babci,…

Przepis na Kotlety jajeczne z kalafiorem

Kotlety jajeczne z kalafiorem

Kotlety jajeczne z kalafiorem i sosem pieczarkowym to pyszne danie do przygotowania dosłownie w międzyczasie. Mój przepis na kotlety wzbogaciłem…

Jak zrobić Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami przywodzą na myśl jedną z dwunastu potraw wigilijnych, jednak równie dobrze smakują na co dzień….

Jak zrobić polewę czekoladową? — Domowa polewa czekoladowa

Polewa czekoladowa

Polewa czekoladowa to najlepszy sposób na dekorację i ulepszenie domowego deseru. Dlatego warto wiedzieć, jak taką polewę przygotować. Dzisiaj pokażę…

Zupa krem z cukinii

Zupa krem z cukinii

Według mnie krem z cukinii to wyjątkowa poezja smaków. Zupa, którą obecnie można przygotować praktycznie o dowolnej porze roku. Jednak…

Zupa krem marchewkowa

Zupa krem marchewkowa

Marchewkowa krem to bardzo łatwa w przygotowaniu zupa, składa się z niewielu składników łatwo dostępnych w sklepach. Jej podstawowym składnikiem…

Jak zrobić Kapuśniak z kiszonej kapusty?

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Zobacz jak zrobić pyszny, tradycyjny kapuśniak gotowany na żeberkach oraz wędzonym boczku. U mnie obowiązkowo zawsze z dużą ilością kiszonej kapusty i…

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa to moja jedna z ulubionych jesiennych zup. Szczególnie kiedy za oknem robi się chłodniejsza pogoda, warto wzmocnić swój…

Jak zrobić Ciasto z orzechami i jabłkami?

Ciasto z orzechami i jabłkami

Ciasto z orzechami i jabłkami odrobinę pachnie końcem lata, ponieważ przygotowane jest z darów jesieni. Jest to jednak bardzo smaczne…

Jak zrobić Tradycyjny rosół z gęsi?

Tradycyjny rosół z gęsi

Poznaj mój ulubiony przepis na tradycyjny oraz bardzo intensywnie aromatyczny rosół z gęsi, który dodatkowo przyrządzam z domowym makaronem. Kwintesencja…

Jak zrobić Tatar wołowy — klasyczny przepis

Tatar wołowy — klasyczny przepis

Sprawdzony przepis na pyszny tatar wołowy, który możemy podać w postaci przekąski. Wypróbuj ten prosty przepis. Tatar powstaje z surowego…

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty jest niewątpliwie wiosennym daniem, szczególnie kiedy użyjemy do przygotowania młodej marchewki i świeżego koperku. Świetnie sprawdzi…

Przepis na Ciasteczka maślane z masłem orzechowym

Ciasteczka maślane z masłem orzechowym

Poznaj mój przepis na pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasteczka maślane z masłem orzechowym. Przygotowane wcześniej i zamknięte szczelnie…

Przepis na Domowy kopiec kreta

Domowy kopiec kreta

Domowy kopiec kreta według niektórych jest jednym z najpyszniejszych ciast na świecie. Nie ma się co dziwić, smakuję wprost rewelacyjnie!…

Przepis na Rosół z kurczaka

Rosół z kurczaka

Domowy rosół z kurczaka to, niewątpliwie najpopularniejsza zupa na niedzielny obiad. Przepis na pyszny i zdrowy rosół powinien znać każdy….