Najlepszy ekspres do kawy do hotelu lub innego dużego obiektu – jak wybrać?

Najlepszy ekspres do kawy do dużego obiektu – jak wybrać?

Poszukujesz idealnego ekspresu do kawy do restauracji, hotelu, większego biura czy innego obiektu o dużej powierzchni? Biorąc pod uwagę przeznaczenie…

Przepis na Makowiec tradycyjny | Makowiec wigilijny | 12 potraw wigilijnych

Makowiec tradycyjny

Makowiec tradycyjny zwany też makowcem wigilijnym to wyjątkowy deser, który zgodnie z tradycją gości na naszych polskich stołach wigilijnych. Święta…

Przepis na Pierogi z kapustą i grzybami | 12 potraw wigilijnych

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami to bez wątpienia jedno z najbardziej tradycyjnych dań na Wigilię. Tradycyjnie pyszne pierogi pojawiają się…

Przepis na Bułeczki drożdżowe ze śliwkami

Bułeczki drożdżowe ze śliwkami

Bułeczki drożdżowe ze śliwkami to niewątpliwie kompozycja smaków pochodzących wprost z dzieciństwa. Mój przepis został zaczerpnięty z zeszytu mojej babci,…

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa to moja jedna z ulubionych jesiennych zup. Szczególnie kiedy za oknem robi się chłodniejsza pogoda, warto wzmocnić swój…

Pizza z cukinią i kozim serem

Pizza z cukinią i kozim serem

Pizza z cukinią to całkiem niestandardowe i niecodzienne połączenie. Zwłaszcza kiedy dodamy do niej kozi ser — wyśmienite danie kuchni…

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany posypany cukrem pudrem, niezwykle smaczny i długo zachowujący świeżość. Doskonały na stół Wielkanocny, ale nie tylko! W inne…

Przepis na babcine Pączki z powidłami

Pączki z powidłami

Pączki z powidłami przywodzą wspomnienia wprost z dzieciństwa. Szczególnie te nadziewane przed smażeniem. Dokładnie takie robiła moja babcia. Jest to…

Przepis na Pączki z marmoladą

Pączki z marmoladą

Przepis na pyszne pączki z marmoladą pochodzi z zeszytu mojej mamy. Jest to przepis doskonały i łatwy w wykonaniu. Jak…

Przepis na soczysty schab w przyprawach

Schab w przyprawach

Soczysta pieczeń szefa kuchni — schab w przyprawach to niecodzienne połączenie przypraw w doskonałym aromacie świeżo pieczonego mięsa. Pieczeń sprawdzi…

Smalec ze skwarkami do pierogów

Smalec ze skwarkami do pierogów

Domowy smalec ze skwarkami z powodzeniem może zastąpić wszelkiego rodzaju smarowidła, tłuszcze i oleje do smażenia. Osobiście nie wyobrażam sobie…

Pasztet drobiowo wieprzowy

Pasztet drobiowo wieprzowy

Król świątecznego stołu, czyli pasztet drobiowo wieprzowy Pasztet drobiowo wieprzowy króluje na świątecznych stołach, ale wielu smakoszy nie może sobie…

Uszka do barszczu z farszem grzybowym

Uszka do barszczu z farszem grzybowym

Starsi powiadają… że barszcz czerwony podany w wieczór Wigilijny bez uszek, to jak żołnierz bez karabinu… Coś w tym jest! Tak…

Prosty przepis na chleb pszenno-żytni

Prosty przepis na chleb pszenno-żytni

Zapach świeżego pieczywa, któż go nie uwielbia?! A jaki smak! Ohy i ahy! Dzisiaj przepis na bardzo prosty chleb pszenno-żytni….