Roladki z szynki, serkiem i papryką

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Roladki z szynki, serkiem i papryką to kolorowa i bardzo smaczna propozycja przekąski formie ruloników. Taka ciekawa forma przygotowania przekąski nie tylko zaskoczy gości swoim wyglądem, ale również zachwyci smakiem. Wiem z własnego doświadczenia, że nie ma nic lepszego niż połączenie smacznej szynki wieprzowej z kremowym serkiem i papryką. Roladki z szynki podawane na liściach sałaty to świetny pomysł na śniadanie, nie tylko to świąteczne, ale również to zwykłe, codzienne.

Szybkie roladki z szynki

Kuchnia i codzienne przygotowywanie posiłków to świetne miejsc na eksperymenty kulinarne. Przygotowując roladki z szynki możemy użyć serka kremowego typu Almette, ale może być to również twaróg sernikowy z wiaderka! Natomiast paprykę możemy zastąpić dwoma tartymi ząbkami czosnku. Zamiast szczypiorku można dodać natkę pietruszki lub koperek. Wersja ziołowa również jest bardzo smaczna i warto ją wypróbować.

Reklamy Ads By Google

Świetne i szybkie w przygotowaniu są też roladki z szynki z chrzanem. Biały serek kremowy mieszamy z płaską łyżeczką chrzanu i gotowe.

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis roladki z szynki, serkiem i papryką, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

Zobacz inne przepisy z: , , , , ,

Sól i pieprz możesz dodać według uznania, tak jak lubisz.

Przepis na roladki z szynki

  1. W pierwszej kolejności przekładamy serek śmietankowy do miseczki, następnie dodajemy drobno posiekany szczypiorek oraz drobno pokrojoną paprykę czerwoną.
  2. Doprawiamy solą oraz mielonym czarnym pieprzem do smaku. Całość dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Serek z papryką i szczypiorkiem nakładamy na plastry szynki, następnie zwijamy szynkę w roladkę, tak aby powstał dość gruby rulon. Smacznego!
  5. Reklamy Ads By Google

Roladki z szynki, serkiem i papryką najlepiej smakują, kiedy zaraz po przygotowania zostaną schłodzone w lodówce. Wszystkie smaki dobrze się połączą, a szynka po schłodzeniu nie powinna się rozwijać. Jednak, jeśli szynka nie chciała by zachować kształtu rulonika, to aby zapobiec rozwijaniu się szynki możesz zawiązać kokardkę przez roladkę ze szczypiorku. Szczypiorek nada dodatkowego uroku bardzo smacznym roladkom z szynki.

Reklamy Ads By Google

Zobacz również: Jajka faszerowane szynką

Oceń ten przepis!

0 / 5 Średnia: 4.94

Twoja ocena:

Reklamy Ads By Google
1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments