Parówki w cieście francuskim

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Domowe parówki w cieście francuskim z serem i ketchupem to smaczna przekąska nie tylko na rodzinną imprezę. Parówki w cieście francuskim z dodatkami to także niecodzienny sposób na podwieczorek lub ciekawa propozycja przekąsek na seans filmowy w domowym zaciszu. Okazuję się, że ciasto francuskie to nie tylko niezawodny sposób na słodkie przekąski jak kieszonka z jabłkiem czy rogale z czekoladą, ale również świetny pomysł na słone przekąski. Nie ma w tym nic dziwnego, 10 sposobów na parówki w cieście francuskim wygląda tak samo smakowicie co regał drożdżówek z ciasta francuskiego 😀

Reklamy Ads By Google

Ciasto francuskie z parówkami i serem

Z mojego przepisu dowiesz się jak zrobić parówki w cieście francuskim z dodatkami. Do przygotowania przekąsek świetnie sprawdzi się gotowe ciasto francuskie. Najważniejszą kwestią są parówki, muszą być dobrej jakości, najlepsze będą takie 100% z szynki wieprzowej. Jednak jeśli wolisz parówki z kurczaka lub indyka też doskonale sprawdzą się w tym przepisie. Z mojego przepisu możesz zrobić również mini parówki w cieście francuskim. Wystarczy, że ciasto francuskie i parówki podzielisz na pół, reszta wykonania pozostanie bez zmian.

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis parówki w cieście francuskim, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

  • 6 parówek
  • 6 plasterków sera żółtego
  • 250 – 300 g ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • łyżka sezamu
  • 3 łyżki ketchupu (opcjonalnie)
  • 2 łyżki majonezu (opcjonalnie)
Zobacz inne przepisy z: , , , , , ,

Przepis na parówki w cieście francuskim

  1. W pierwszej kolejności nagrzewamy piekarnik do 200 ℃ i przygotowujemy parówki. Zdejmujemy osłonki i następnie zawijamy każdą parówkę w plasterek sera żółtego.
  2. Rozkładamy na blacie ciasto francuskie i dzielimy je po szerokości na 6 równych pasów. Następnie na każdy pas ciasta kładziemy parówkę (opcjonalnie dodajemy wymieszany ketchup z majonezem) i owijamy ciasno ciastem francuskim.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Parówki zawinięte w ciasto francuskie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie wierzch smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy sezamem.
  5. Parówki w cieście francuskim wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 ℃ i pieczemy na grzaniu góra-dół przez około 15 minut lub do momentu zarumienienia ciasta. Smacznego!
  6. Reklamy Ads By Google

Zobacz również: Bułeczki drożdżowe z parówką

Oceń ten przepis!

0 / 5 Średnia: 4.95

Twoja ocena:

2 osoby ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments