Bruschetta z kiełbaskami

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Bruschetta z kiełbaskami to świetna przekąski i doskonała alternatywa włoskiej bruschetty z pomidorami i mozzarellą. Ta prosta w przygotowaniu przekąska nie tylko rewelacyjnie smakuje, ale też pięknie wygląda i zdecydowanie przykuwa uwagę. Dzięki czemu doskonale sprawdzi się jako przekąski na imprezę. Dodatek papryczki jalapeño oraz kiełbaski frankfurterki sprawiają, że bruschetta jest bardziej sycąca niż jej pierwowzór. Bruschetta z kiełbaskami doskonale nadaję się na chłodniejsze wieczory.

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis bruschetta z kiełbaskami, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

Zobacz inne przepisy z: , , , , , , , ,

Bruschetta z kiełbaskami — przepis

  1. W pierwszej kolejności kroimy w plasterki kiełbaski, papryczkę, cebulkę, oraz pomidora w kostką pozbywając się gniazd nasiennych.
  2. Następnie podsmażamy wszystko razem na patelni na łyżce oliwy na szybkim ogniu do momentu podpieczenia składników.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Podczas smażenia kroimy pieczywo na kromki i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, każdą kromkę dodatkowo skrapiamy oliwą.
  5. Następnie trzemy ser mozzarella na kromki pieczywa, tak aby ser zakrywał całą wierzchnią warstwę kromki, kolejno dodajemy po równo na każdą kromkę zawartość patelni.
  6. Reklamy Ads By Google
  7. Następnie przygotowane kromki wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 °C i zapiekamy przez około 5 minut. Smacznego!
  8. Reklamy Ads By Google

Zobacz również: Bruschetta z pomidorami

Reklamy Ads By Google

Oceń ten przepis!
0 / 5 Średnia: 4.9

Twoja ocena:

Reklamy Ads By Google
1 osoba ogląda ten przepis
Szefpoleca

Szefpoleca

Jestem szefem w swojej kuchni - gotowanie to moja największa pasja. Z ogromną przyjemnością oddaję się sztuce kulinarnej, uwielbiając zarówno proces tworzenia wykwintnych dań, jak i samą radość z jedzenia. W moim repertuarze znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, które odświeżam i wzbogacam o odrobinę nowoczesności, jak i własne, unikalne kreacje kucharskie. Dzięki mojemu podejściu, moje dania to harmonijne połączenie bogactwa smaków i aromatów, które zachwycają podniebienia, a jednocześnie nie wymagają od kucharza nieprzyzwoitego wysiłku. Kocham dzielić się tymi doświadczeniami kulinarnymi, inspirując innych do odkrywania radości płynącej z gotowania i wspólnego celebrowania posiłków.

Artykuły: 428
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Newsletter kulinarny

Bądź na bieżąco – wysyłamy sezonowe przepisy i porady

Zapisz się na jedyny taki w sieci kulinarny newsletter i dołącz do 2719 zadowolonych czytelników. Szefpoleca.pl to ciągle rosnąca baza artykułów i przepisów na dania z całego świata. Każdego dnia tworzymy blog kulinarny z pasją dla osób, które kochają gotowanie i pieczenia tak jak my! Już dziś dołącz do nas :)