Bruschetta z kiełbaskami

Przepis na bruschette z kiełbaskami | Bruschetta z kiełbaskami
Przepis na bruschette z kiełbaskami | Bruschetta z kiełbaskami

Bruschetta z kiełbaskami to świetna przekąski i doskonała alternatywa włoskiej bruschetty z pomidorami i mozzarellą. Ta prosta w przygotowaniu przekąska nie tylko rewelacyjnie smakuje, ale też pięknie wygląda i zdecydowanie przykuwa uwagę. Dzięki czemu doskonale sprawdzi się jako przekąski na imprezę. Dodatek papryczki jalapeño oraz kiełbaski frankfurterki sprawiają, że bruschetta jest bardziej sycąca niż jej pierwowzór. Bruschetta z kiełbaskami doskonale nadaję się na chłodniejsze wieczory.

Składniki:

Bruschetta z kiełbaskami — przepis

  1. W pierwszej kolejności kroimy w plasterki kiełbaski, papryczkę, cebulkę, oraz pomidora w kostką pozbywając się gniazd nasiennych.
  2. Następnie podsmażamy wszystko razem na patelni na łyżce oliwy na szybkim ogniu do momentu podpieczenia składników.
  3. Podczas smażenia kroimy pieczywo na kromki i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, każdą kromkę dodatkowo skrapiamy oliwą.
  4. Następnie trzemy ser mozzarella na kromki pieczywa, tak aby ser zakrywał całą wierzchnią warstwę kromki, kolejno dodajemy po równo na każdą kromkę zawartość patelni.
  5. Następnie przygotowane kromki wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 °C i zapiekamy przez około 5 minut. Smacznego!

Zobacz również: Bruschetta z pomidorami

Oceń ten przepis!
Średnia: 4.9 / 5 (27 głosów)
Posted by
Szefpoleca

Cześć! Nazywam się Mateusz, jestem szefem w swojej kuchni. Gotuję smacznie i zdrowo, zgodnie z tradycjami, chociaż czasami lubię wtrącić odrobinę świeżości do przyrządzanego dania. Jeżeli szukasz sprawdzonych pomysłów na śniadanie, obiad, desery czy kolację to właśnie takie znajdziesz na moim blogu. Jeśli uwielbiasz dobre jedzenie tak jak ja, to obserwuj mój blog — tego tutaj nie zabraknie! Chcesz się ze mną skontaktować? Zobacz zakładkę Współpraca

Komentarze

Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments