Marchewka glazurowana miodem

Marchewka glazurowana miodem
Marchewka glazurowana miodem

Marchewka glazurowana miodem to wyjątkowo łatwe i bardzo smaczne połączenie walorów smakowych marchewki z właściwościami miodu.

Marchewka doskonale sprawdzi się jako przystawka, przekąska albo dodatek do dania mięsnego. Jeśli postawisz półmisek marchewek glazurowanych miodem na domowej imprezie z pewnością zaskoczysz gości oryginalnością i niecodziennym przepisem na taką przystawkę.

Składniki:

Marchewka glazurowana – przygotowanie

  1. W rondelku stop masło, dodaj miód (konsystencja miodu nie ma znaczenia) oraz listki tymianku. Dokładnie połącz wszystkie składniki.
  2. Do rondla wrzuć całe, obrane marchewki, wlej około 1/3 szklanki wody i zagotuj całość.
  3. Gotuj na średnim ogniu, 10 minut pod częściowym przykryciem, następnie 10 minut bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając.
  4. Gdy marchewki zmiękną, a cała woda odparuję na warzywach zostanie warstwa miodowej glazury. Smacznego!
Nie ma jeszcze oceny.

Oceń ten przepis!

Posted by
Szefpoleca

Cześć! Jestem Mateusz i wcale nie jestem szefem kuchni, gotuję z pasją, chociaż wszyscy twierdzą, że mógłbym gotować w najlepszych restauracjach. Jeżeli szukasz sprawdzonych przepisów, to właśnie takie znajdziesz na moim blogu. Uwielbiasz dobre jedzenie? Obserwuj mój blog — tego tutaj nie zabraknie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

76 + = 83