Makaron z łososiem i zielonym groszkiem

210 0
Makaron z łososiem i zielonym groszkiem

Makaron z łososiem i zielonym groszkiem to pyszne danie, które przygotujesz w mniej niż 20 minut. Wyjątkowe połączenie łososia i śmietany crème fraîche sprawi, że kolacja może być równie udana jak tak w prawdziwej francuskiej restauracji.

Składniki:

  • 240 gram makaronu
  • 200 g łososia filet bez skóry
  • 140 g mrożonego groszku
  • łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany crème fraîche
  • szalotka
  • parmezan
  • rukola
  • sól i pieprz

Jak przygotować makaron z łososiem

  1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. W międzyczasie na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i podsmażamy przez około 5 minut drobno posiekaną szalotkę.
  2. Następnie dodajemy filety z łososia, groszek zielony śmietanę crème fraîche i 50 ml wody. Gotujemy całość przez około 5 minut.
  3. Następnie doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy odcedzony makaron i całość mieszamy. Pozostawiamy chwilę pod przykryciem.

Gotowy makaron z łososiem podajemy w półmiskach, posypany tartym paremzanem i udekorowany rukolą. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

36 + = 40

Follow Me

Ciasteczka

Używamy ciasteczek, aby zapewnić jak najlepsze wrażenia z korzystania z witryny. Chcesz dowiedzieć się więcej?