Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniaczkami

Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniaczkami
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniaczkami

Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniaczkami to przepyszny pomysł na szybki obiad. Prosty przepis pozwoli w kilka chwil przygotować wyśmienity posiłek dla całej rodziny.

Składniki:

  • filet z łososia
  • szparagi
  • ziemniaki
  • sól i pieprz

Składniki na sos:

  • 200 ml śmietany 12%
  • 3 łyżeczki majonezu
  • pół łyżeczki chrzanu tartego
  • świeży koperek

Łosoś ze szparagami — sposób przygotowania

  1. PRZYGOTOWANIE SOSU
    Łączymy wszystkie składniki i dodajemy drobno siekany koperek.
  2. Filet z łososia oczyszczamy, myjemy i przekładamy do głębokiego talerza. Następnie nacieramy solą z obu stron i pozostawiamy na talerzu. Oczyszczamy ziemniaki szorstką szczotką i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z łyżką masła i kilkoma łodyżkami kopru.
  3. Smażymy łososia na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Szparagi gotujemy razem z ziemniakami, wkładając je 4 minuty przed końcem gotowania. Łososia po usmażeniu doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Oceń ten przepis!
[Oceny: 3 Średnia: 4.7]
Posted by
Szefpoleca

Cześć! Jestem Mateusz i wcale nie jestem szefem kuchni, gotuję z pasją, chociaż wszyscy twierdzą, że mógłbym gotować w najlepszych restauracjach. Jeżeli szukasz sprawdzonych przepisów, to właśnie takie znajdziesz na moim blogu. Uwielbiasz dobre jedzenie? Obserwuj mój blog — tego tutaj nie zabraknie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

38 + = 42