
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniaczkami to przepyszny pomysł na szybki obiad. Prosty przepis pozwoli w kilka chwil przygotować wyśmienity posiłek dla całej rodziny.
Składniki:
- filet z łososia
- szparagi
- ziemniaki
- sól i pieprz
Składniki na sos:
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 3 łyżeczki majonezu
- pół łyżeczki chrzanu tartego
- świeży koperek
Łosoś ze szparagami — przepis
- PRZYGOTOWANIE SOSU
Łączymy wszystkie składniki i dodajemy drobno siekany koperek. - Filet z łososia oczyszczamy, myjemy i przekładamy do głębokiego talerza. Następnie nacieramy solą z obu stron i pozostawiamy na talerzu. Oczyszczamy ziemniaki szorstką szczotką i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z łyżką masła i kilkoma łodyżkami kopru.
- Smażymy łososia na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Szparagi gotujemy razem z ziemniakami, wkładając je 4 minuty przed końcem gotowania. Łososia po usmażeniu doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Oceń ten przepis!
Średnia: 4.8 / 5 (4 głosów)