Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniaczkami

Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniaczkami
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniaczkami

Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniaczkami to przepyszny pomysł na szybki obiad. Prosty przepis pozwoli w kilka chwil przygotować wyśmienity posiłek dla całej rodziny.

Składniki:

  • filet z łososia
  • szparagi
  • ziemniaki
  • sól i pieprz

Składniki na sos:

  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 3 łyżeczki majonezu
  • pół łyżeczki chrzanu tartego
  • świeży koperek

Łosoś ze szparagami — przepis

  1. PRZYGOTOWANIE SOSU
    Łączymy wszystkie składniki i dodajemy drobno siekany koperek.
  2. Filet z łososia oczyszczamy, myjemy i przekładamy do głębokiego talerza. Następnie nacieramy solą z obu stron i pozostawiamy na talerzu. Oczyszczamy ziemniaki szorstką szczotką i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z łyżką masła i kilkoma łodyżkami kopru.
  3. Smażymy łososia na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Szparagi gotujemy razem z ziemniakami, wkładając je 4 minuty przed końcem gotowania. Łososia po usmażeniu doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Oceń ten przepis!
Średnia: 4.8 / 5 (4 głosów)
Posted by
Szefpoleca

Cześć! Jestem Mateusz i prowadzę blog kulinarny szefpoleca.pl. Jeżeli szukasz sprawdzonych pomysłów na śniadanie, obiad, desery czy kolację to właśnie takie znajdziesz na moim blogu. Jeśli uwielbiasz dobre jedzenie tak jak ja, to obserwuj mój blog — tego tutaj nie zabraknie!

Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Znasz ten przepis? Podziel się wrażeniami, dodaj opinię!x
()
x