Barszcz czerwony na karkówce

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety: ,

Barszcz czerwony na karkówce bez wątpienia należy do tych bardziej sytych zup. Niewątpliwie całego uroku i wyjątkowego aromatu nadaję mu tytułowa karkówka, solidnie doprawiona solą i pieprzem. Dzięki czemu barszcz czerwony nabiera jeszcze bardziej wyrazistego i pikantnego smaku.

Mój przepis to kompozycja łatwo dostępnych i bardzo prostych składników. Dzięki czemu barszcz czerwony jest łatwy w przygotowaniu i nie powinien sprawić najmniejszych trudności nawet początkującym. Oczywiście karkówkę, możesz zastąpić wybranym przez siebie mięsem. Pamiętaj wówczas o zachowaniu czas gotowania odpowiedniego dla wybranego mięsa.

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis barszcz czerwony na karkówce, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Składniki

  • 0,5 kg karkówki
  • szklanka bulionu rosołowego
  • 1,5 kg buraków
  • cebula
  • marchewka
  • pietruszka
  • łyżka soku z cytryny
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz
  • 5 — 6 ziaren pieprzu kolorowego
Zobacz inne przepisy z: , , , , , , , , , , ,

Przepis na barszcz czerwony na karkówce

  1. Karkówkę kroimy w kostkę, następnie doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy 10 minut na oleju w dużym garnku. Obieramy i siekamy cebulkę, następnie dodajemy do karkówki.
  2. Podsmażoną karkówkę z cebulką zalewamy gorącym bulionem i doprowadzamy do zagotowania i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Następnie dodajemy obrane i starte na tarce na grubych oczkach buraki, marchew i pietruszkę. Całość dokładnie mieszamy i uzupełniamy 5 szklankami gorącej wody. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i klika ziaren pieprzu kolorowego.
  5. Już prawie gotowy barszcz doprowadzamy do zagotowania i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut.
  6. Reklamy Ads By Google

Barszcz czerwony na karkówce możesz podawać z kleksem kwaśnej śmietany i posypany świeżą natką pietruszki do dowolnego pieczywa. Smacznego!

Reklamy Ads By Google

Zobacz również: Barszcz ukraiński

Oceń ten przepis!

Reklamy Ads By Google

0 / 5 Średnia: 4.91

Twoja ocena:

1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Najstarsze
Najnowsze Najwyżej oceniane
Inline Feedbacks
View all comments