Barszcz czerwony na karkówce

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety: ,

Barszcz czerwony na karkówce bez wątpienia należy do tych bardziej sytych zup. Niewątpliwie całego uroku i wyjątkowego aromatu nadaję mu tytułowa karkówka, solidnie doprawiona solą i pieprzem. Dzięki czemu barszcz czerwony nabiera jeszcze bardziej wyrazistego i pikantnego smaku.

Reklamy Ads By Google

Mój przepis to kompozycja łatwo dostępnych i bardzo prostych składników. Dzięki czemu barszcz czerwony jest łatwy w przygotowaniu i nie powinien sprawić najmniejszych trudności nawet początkującym. Oczywiście karkówkę, możesz zastąpić wybranym przez siebie mięsem. Pamiętaj wówczas o zachowaniu czas gotowania odpowiedniego dla wybranego mięsa.

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis barszcz czerwony na karkówce, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

  • 0,5 kg karkówki
  • szklanka bulionu rosołowego
  • 1,5 kg buraków
  • cebula
  • marchewka
  • pietruszka
  • łyżka soku z cytryny
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz
  • 5 — 6 ziaren pieprzu kolorowego
Zobacz inne przepisy z: , , , , , , , , , , ,

Przepis na barszcz czerwony na karkówce

  1. Karkówkę kroimy w kostkę, następnie doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy 10 minut na oleju w dużym garnku. Obieramy i siekamy cebulkę, następnie dodajemy do karkówki.
  2. Podsmażoną karkówkę z cebulką zalewamy gorącym bulionem i doprowadzamy do zagotowania i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Następnie dodajemy obrane i starte na tarce na grubych oczkach buraki, marchew i pietruszkę. Całość dokładnie mieszamy i uzupełniamy 5 szklankami gorącej wody. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i klika ziaren pieprzu kolorowego.
  5. Już prawie gotowy barszcz doprowadzamy do zagotowania i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut.
  6. Reklamy Ads By Google

Barszcz czerwony na karkówce możesz podawać z kleksem kwaśnej śmietany i posypany świeżą natką pietruszki do dowolnego pieczywa. Smacznego!

Zobacz również: Barszcz ukraiński

Oceń ten przepis!
0 / 5 Średnia: 4.91

Twoja ocena:

1 osoba ogląda ten przepis
Szefpoleca

Szefpoleca

Jestem szefem w swojej kuchni - gotowanie to moja największa pasja. Z ogromną przyjemnością oddaję się sztuce kulinarnej, uwielbiając zarówno proces tworzenia wykwintnych dań, jak i samą radość z jedzenia. W moim repertuarze znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, które odświeżam i wzbogacam o odrobinę nowoczesności, jak i własne, unikalne kreacje kucharskie. Dzięki mojemu podejściu, moje dania to harmonijne połączenie bogactwa smaków i aromatów, które zachwycają podniebienia, a jednocześnie nie wymagają od kucharza nieprzyzwoitego wysiłku. Kocham dzielić się tymi doświadczeniami kulinarnymi, inspirując innych do odkrywania radości płynącej z gotowania i wspólnego celebrowania posiłków.

Artykuły: 427
Obserwuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Najstarsze
Najnowsze Najwyżej oceniane
Inline Feedbacks
View all comments

Newsletter kulinarny

Bądź na bieżąco – wysyłamy sezonowe przepisy i porady

Zapisz się na jedyny taki w sieci kulinarny newsletter i dołącz do 2719 zadowolonych czytelników. Szefpoleca.pl to ciągle rosnąca baza artykułów i przepisów na dania z całego świata. Każdego dnia tworzymy blog kulinarny z pasją dla osób, które kochają gotowanie i pieczenia tak jak my! Już dziś dołącz do nas :)