Najlepsze grzane piwo na zimowe wieczory

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

W długie zimowe wieczory, kiedy temperatura za oknem spada poniżej zera nie ma nic lepszego niż domowe grzane piwo. Tak zwany grzaniec, niezależnie czy przygotowany z piwa czy wina sprawdzi się świetnie jako rozgrzewający napój. Ponadto, taki domowy grzaniec ma wiele właściwości zdrowotnych, które mogą pomóc we wczesnym zwalczeniu przeziębienia.

Reklamy Ads By Google

Mój przepis na grzane piwo jest bardzo łatwy w przygotowaniu i co najważniejsze możesz użyć dowolnego piwa.

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis najlepsze grzane piwo na zimowe wieczory, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki:

  • 650 ml piwa
  • 3 łyżki miodu lipowego
  • 50 ml soku malinowego
  • 1 pomarańcza
  • 1 grejpfrut
  • 5 goździków
Zobacz inne przepisy z: , ,

Jak przygotować grzane piwo?

  1. Piwo podgrzej w naczyniu na małym ogniu (ważne, aby temperatura podnoszona była powoli). Wrzuć 3 goździki, a następnie dodaj 2 łyżki (50g) ulubionego miodu i mieszaj, aż się rozpuści.
  2. Pokrój pomarańcze na cztery równe plastry. Dwa brzegowe wyciśnij do grzańca, a następnie dodaj 4 łyżki (50ml) soku malinowego i wymieszaj, cały czas podgrzewając.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Podziel grejpfruta na dwa plastry, następnie brzegowy wyciśnij do grzańca, a drugi przekrój na pół.
  5. Gdy grzaniec będzie już gorący, włóż do kufli po plasterku pomarańczy, po pół plasterka grejpfruta, oraz po goździku, następnie wlej całość z naczynia i gotowe!
  6. Reklamy Ads By Google
  7. Ja w przepisie użyłem piwa Żywiec Marcowe, ponieważ ma łagodny słodowy smak, oraz miodu lipowego, dlatego że jest najsłodszy.
  8. Reklamy Ads By Google

Domowy grzaniec to nie tylko świetna propozycja dla smakoszy piwa, to również świetna okazja do wypróbowania przepisu na grzane piwo.

Oceń ten przepis!

0 / 5 Średnia: 4.85

Twoja ocena:

Reklamy Ads By Google
1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwyżej oceniane
Inline Feedbacks
View all comments