Domowe buraczki zasmażane

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Bardzo smaczne i niezastąpione domowe buraczki zasmażane, idealne do kotletów mielonych i nie tylko. Buraczki sprawdzą się świetnie nie tylko jako dodatek do innych dań, ale nawet na zimno! Mój przepis na buraczki zasmażane jest bardzo łatwy w przygotowaniu i wymaga tylko kilku składników. W mojej kuchni, są wprost niezastąpione i bardzo często goszczą na moim stole.

Buraczki z tego przepisu możesz przygotować nawet na 2 — 3 dni wcześniej, wówczas nabiorą wyraźniejszego smaku!

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis domowe buraczki zasmażane, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Składniki:

  • pół kg buraczków
  • pół jabłka Szara Reneta
  • mała cebula
  • łyżeczka mąki pszennej
  • łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz czarny
  • łyżeczka soku z cytryny
Zobacz inne przepisy z: , , , , , ,

Przepis na buraczki zasmażane

  1. Buraczki dokładnie myjemy, szorujemy i gotujemy przez 60 minut w mundurkach. Następnie jeszcze ciepłe obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach. Oddzielnie trzemy jabłko na drobnych oczkach.
  2. Cebulę kroimy w kosteczkę, następnie na oliwie lekko ją przyrumieniamy na dużej patelni. Mieszając energicznie dodajemy mąkę, a następnie tarte jabłko. Dolewamy odrobinę ciepłej wody i dodajemy cukier. Smażymy do momentu aż jabłka zaczną się rozpadać.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Następnie ciągle mieszając, dodajemy buraczki (tak na kilka razy), doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy łyżeczkę soku z cytryny. Co jakiś czas mieszamy. W razie potrzeby uzupełniamy wodę aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Smacznego!
  5. Reklamy Ads By Google

Buraczki zasmażane świetnie komponują się z kotletami mielonymi 😉

Reklamy Ads By Google

Zobacz również: Najlepsze domowe kotlety mielone

Oceń ten przepis!

Reklamy Ads By Google

0 / 5 Średnia: 4.95

Twoja ocena:

Reklamy Ads By Google
2 osoby ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments