Naleśniki nadziewane białym serem

5.4k 0
Naleśniki nadziewane białym serem

Ulubiony przepis na najlepsze naleśniki, kto próbował ten wie, że nie mają sobie równych. Są delikatne i puszyste, a dzięki doskonałej recepturze smakują wyśmienicie.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szklanki wody
  • jajko
  • 2 łyżeczki cukru brązowego
  • łyżka masła ekstra
  • odrobina soli i pieprzu

Jak przygotować domowe naleśniki?

  1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy mleko, wodę, jajka, sól, cukier i pieprz. Całość miksujemy na gładką, jednolitą konsystencję, dodajemy roztopione masło i ponownie chwilę miksujemy.
  2. Ciasto wylewamy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy na dość szybkim ogniu (dobrze by było jeśli mamy taką patelnię z cienkim dnem). Przewracamy na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty. (Jeśli istnieje taka potrzeba, podczas smażenia możemy dodawać odrobinę oleju)

Naleśniki możemy podawać z serem białym, lub konfiturami z owoców. Ja uwielbiam z rodzynkami 🙂 Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *