Naleśniki nadziewane białym serem

Naleśniki nadziewane białym serem
Naleśniki nadziewane białym serem

Poznaj mój ulubiony przepis na najlepsze naleśniki, kto próbował ten wie, że nie mają sobie równych. Naleśniki z mojego przepisu są delikatne i puszyste, dzięki dopracowanej recepturze smakują wyśmienicie. Do skomponowania przepisu użyłem tylko niezbędnych składników, abym mógł przygotować naleśniki zawsze kiedy, tylko najdzie moich domowników ochota. Mąka, mleko i odrobina masła oraz jajko w mojej kuchni znajdzie się zawsze, więc zawsze jestem gotowy do przygotowania pysznej porcji tego deseru.

Naleśniki z mojego przepisu zawsze wychodzą puszyste i sprężyste, a dzięki odpowiedniej proporcji składników nigdy nie przywierają podczas smażenia.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szklanki wody
  • jajko
  • 1 łyżeczka cukru
  • łyżka masła ekstra
  • odrobina soli i pieprzu

Jaki jest mój przepis na naleśniki?

  1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy mleko, wodę, jajka, sól, cukier i pieprz. Całość miksujemy na gładką, jednolitą konsystencję, dodajemy roztopione masło i ponownie chwilę miksujemy.
  2. Ciasto wylewamy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy na dość szybkim ogniu (dobrze by było jeśli mamy taką patelnię z cienkim dnem). Przewracamy na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty. (Jeśli istnieje taka potrzeba, podczas smażenia możemy dodawać odrobinę oleju)

Naleśniki możemy podawać z serem białym lub konfiturami z owoców. Ja uwielbiam tradycyjne z serem białym i rodzynkami 🙂 Smacznego!

Jak przygotować nadzienie do naleśników?

Ser biały rozdrabniamy widelcem i dodajemy 2 — 3 łyżki jogurtu naturalnego. Następnie dodajemy łyżeczkę cukru i całość dokładnie mieszamy. W taki sposób powstaje najprostsze nadzienie do naleśników. Ja dodatkowo dorzucam łyżkę rodzynek do środka i dokładnie mieszam. Następnie każdego naleśnika smaruję nadzieniem po same brzegi i zawijam w rulonik. Takie naleśniki możesz podawać z bitą śmietaną, konfiturami lub różnymi kombinacjami owocowych sosów.

Oceń ten przepis!
[Oceny: 4 Średnia: 4.8]
Posted by
Szefpoleca

Cześć! Jestem Mateusz i wcale nie jestem szefem kuchni, gotuję z pasją, chociaż wszyscy twierdzą, że mógłbym gotować w najlepszych restauracjach. Jeżeli szukasz sprawdzonych przepisów, to właśnie takie znajdziesz na moim blogu. Uwielbiasz dobre jedzenie? Obserwuj mój blog — tego tutaj nie zabraknie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

− 5 = 3