Mini ciasteczka tortowe

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety: ,

Szybki deser bez pieczenia w 5 minut? Poznaj przepis na mini ciasteczka tortowe! Idealne na udane przyjęcie urodzinowe lub podwieczorek dla najbliższych. A nawet na słodką przekąskę po kryjomu 😂 Wykonanie ciasteczek jest bardzo łatwe i nie powinno sprawić Ci większych trudności. W przepisie użyłem łatwo dostępnych składników, które można dostać dosłownie w osiedlowym sklepiku.

Ciasteczka są do przygotowanie dosłownie w 5 minut, jednak właściwej konsystencji nabierają dopiero po odstaniu kilku godzin w lodówce. Użyte herbatniki muszą się odrobinę namięknąć, aby stworzyć idealną konsystencję tortową.

Reklamy Ads By Google

Gdzie tkwi sekret pysznych ciasteczek tortowych?

Oczywiście w kremowej masie, którą przygotowujemy z połączenia śmietanki i mascarpone. Mój przepis jest przygotowany na średnio słodkie ciasteczka, dlatego użyłem tylko dwóch łyżeczek cukru pudru. Jednak jeśli lubisz bardziej słodkie desery możesz podwoić ilość cukru i przygotować mini ciasteczka tortowe z czterech łyżek pudru. Gwarantuję, że niezależnie od ilości użytego cukru mini ciasteczka znikają proporcjonalnie szybko co czas potrzebny na ich przygotowanie 😉

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis mini ciasteczka tortowe, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

Zobacz inne przepisy z: , , , , ,

Co będzie potrzebne?
– duża miseczka, mikser, rękaw cukierniczy, tacka.

Przepis na mini ciasteczka tortowe

  1. W pierwszej kolejności przez około 1 minutę razem z cukrem pudrem ubijamy na szybkich obrotach miksera dobrze schłodzoną śmietankę. Następnie dodajemy Śmietan-Fix i ubijamy do powstania bitej śmietany.
  2. Dodajemy mascarpone i dokładnie miksujemy mikserem na najniższych obrotach. Powstałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na herbatniki ułożone na tacy.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Następnie na pierwszą część masy wykładamy warstwę herbatników i ponownie wyciskamy na herbatniki część masy kremowej.
  5. Następnie wykładamy kolejną warstwę herbatników i ponownie wyciskamy ostatnią część masy kremowej. Będzie to wierzchnia warstwa naszych mini ciasteczek tortowych.
  6. Reklamy Ads By Google
  7. Mini ciasteczka tortowe dekorujemy ulubioną posypką dekoracyjną i odstawiamy do lodówki na minimum 5 — 6 godzin. Przez ten czas herbatniki zmiękną tworząc razem z kremem idealnie mięciutkie mini torciki. Smacznego!
  8. Reklamy Ads By Google
Mini ciasteczka tortowe | Różowe goździki, dekoracja stołu
Mini ciasteczka tortowe | Różowe goździki, dekoracja stołu

Zobacz również: Sernik na zimno z mandarynkami

Reklamy Ads By Google

Oceń ten przepis!

0 / 5 Średnia: 4.9

Twoja ocena:

Reklamy Ads By Google
1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwyżej oceniane
Inline Feedbacks
View all comments