Makaron penne z truskawkami

4k 0
Makaron penne z truskawkami

Makaron penne z truskawkami to idealne połączenie owoców sezonowych z odpowiednią ilością śmietany, podane na makaronie i udekorowane miętką.

Składniki:

  • 200 gram makaron penne
  • 500 gram truskawki
  • 2 łyżki śmietana 18%
  • 3 łyżeczki cukier

Przygotowanie

  1. Gotujemy makaron al dente, według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia.
  2. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, następnie 3/4 z nich przeciskamy przez praskę, pozostałą resztę kroimy w ćwiartki i odstawiamy na bok.
  3. Do przeciśniętych truskawek dodajemy śmietanę i doprawiamy cukrem do smaku (tak jak lubisz).
  4. Makaron polewamy musem truskawkowym i dekorujemy pozostałymi truskawkami. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

9 + = 17

Follow Me

Ciasteczka

Używamy ciasteczek, aby zapewnić jak najlepsze wrażenia z korzystania z witryny. Chcesz dowiedzieć się więcej?