Lody z mango

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Nic nie schłodzi lepiej w upalne dni niż lekkie lody z mango, bez dodatku śmietanki, czy jogurtu.

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis lody z mango, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

  • 2 — 3 duże owoce mango
  • sok z 1 cytryny
  • pół szklanki wody
  • 1/3 szklanki cukru
Zobacz inne przepisy z: , , ,

Jak zrobić lody z mango?

  1. Owoce mango myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Następnie przecinamy na pół, miąższ kroimy w kostkę, a skórę i pestki wyrzucamy.
  2. Miąższ z mango miksujemy blenderem na jednolitą konsystencję.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy cukier i sok z cytryny. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 minut.
  5. Do powstałego syropu dodaj miąższ z mango. Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Następnie rondelek odstawiamy do przestudzenia.
  6. Reklamy Ads By Google
  7. Przestudzony mix przelewamy do naczynia lub naczyń, w którym będziemy mrozić lody.
  8. Lody z mango są już prawie gotowe, jednak zanim zamarzną, po włożeniu do zamrażalnika mieszamy co godzinę łyżką sorbet.
  9. Reklamy Ads By Google

Podczas mrożenia sorbet powinniśmy mieszać przynajmniej trzy razy. Lody z mango będą gotowe po około 6 godzinach od momentu wstawienia do lodówki.

Reklamy Ads By Google

Oceń ten przepis!
0 / 5 Średnia: 4.8

Twoja ocena:

1 osoba ogląda ten przepis
Szefpoleca

Szefpoleca

Jestem szefem w swojej kuchni - gotowanie to moja największa pasja. Z ogromną przyjemnością oddaję się sztuce kulinarnej, uwielbiając zarówno proces tworzenia wykwintnych dań, jak i samą radość z jedzenia. W moim repertuarze znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, które odświeżam i wzbogacam o odrobinę nowoczesności, jak i własne, unikalne kreacje kucharskie. Dzięki mojemu podejściu, moje dania to harmonijne połączenie bogactwa smaków i aromatów, które zachwycają podniebienia, a jednocześnie nie wymagają od kucharza nieprzyzwoitego wysiłku. Kocham dzielić się tymi doświadczeniami kulinarnymi, inspirując innych do odkrywania radości płynącej z gotowania i wspólnego celebrowania posiłków.

Artykuły: 422
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Newsletter kulinarny

Bądź na bieżąco – wysyłamy sezonowe przepisy i porady

Zapisz się na jedyny taki w sieci kulinarny newsletter i dołącz do 2719 zadowolonych czytelników. Szefpoleca.pl to ciągle rosnąca baza artykułów i przepisów na dania z całego świata. Każdego dnia tworzymy blog kulinarny z pasją dla osób, które kochają gotowanie i pieczenia tak jak my! Już dziś dołącz do nas :)