Banany w czekoladzie

Reklamy Ads By Google

Szukasz ciekawego deseru dla dzieci? Poznaj przepis na banany w czekoladzie, który z pewnością zachwyci nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Jest to prosty sposób na przygotowanie szybkiego, zdrowego i smacznego deseru, który doskonale sprawdzi się jako przekąska na dziecięce przyjęcie, piknik czy po prostu jako słodka niespodzianka 🎀❤

Reklamy Ads By Google

Kto nie przepada za słodkimi przekąskami? Jeśli chcesz przygotować coś prostego i smacznego banany w czekoladzie będą idealnym rozwiązaniem! To pyszne i łatwe do wykonania połączenie, które z pewnością zadowoli podniebienia każdego łasucha. Jeśli nie wiesz jak przygotować banany w czekoladzie, to mój przepis przeprowadzi Cię krok po kroku. Wystarczy przekroić banany na pół, stopić ulubioną czekoladę i zanurzyć w niej kawałki banana, następnie dodać ulubione dodatki, takie jak orzechy, migdały czy kolorową posypkę. Pyszny deser gotowy!

Reklamy Ads By Google

Banany w czekoladzie dla dzieci

Jeśli nie wiesz co rozrobić z bananami na deser dla dzieci i nie masz w domu akurat czekolady, to możesz przygotować banany z Nutellą! Wykonanie jest takie samo jak w przypadku użycia czekolada, a Nutella sprawdzi się do tego idealnie. Ponadto przepis na banany w czekoladzie na patyku jest łatwy w modyfikacji. Ja do przygotowania używam czekolady gorzkiej, ale dobrze też sprawdzi się czekolada mleczna czy nawet z orzechami! Banany w czekoladzie to pyszna i prosta przekąska, która na pewno zrobi ekstra wrażenie na Twoich gościach lub rodzinie.

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis banany w czekoladzie, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Składniki

  • 3 banany
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • łyżka oleju kokosowego
  • ulubiona posypka
  • 6 drewnianych patyczków
Zobacz inne przepisy z: , ,

Przepis na banany w czekoladzie

  1. W pierwszej kolejności obieramy banany ze skórki, następnie kroimy na pół i nakłuwamy każdego na patyczek. Banany układamy na desce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do zamrażarki na około 2 godziny.
  2. Następnie czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej z łyżką oleju kokosowego. Czekoladę dokładnie mieszamy, aby masa była gładka i jednolita.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Banany po wyjęciu z zamrażalki zanurzamy dokładnie w gorącej czekoladzie, następnie każdego posypujemy kolorową posypką i odczekujemy chwilę, aż czekolada zastygnie. Smacznego!
  5. Reklamy Ads By Google

Zobacz również: Rurki z ciasta francuskiego

Oceń ten przepis!
0 / 5 Średnia: 4.97

Twoja ocena:

Reklamy Ads By Google
1 osoba ogląda ten przepis
Szefpoleca

Szefpoleca

Jestem szefem w swojej kuchni - gotowanie to moja największa pasja. Z ogromną przyjemnością oddaję się sztuce kulinarnej, uwielbiając zarówno proces tworzenia wykwintnych dań, jak i samą radość z jedzenia. W moim repertuarze znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, które odświeżam i wzbogacam o odrobinę nowoczesności, jak i własne, unikalne kreacje kucharskie. Dzięki mojemu podejściu, moje dania to harmonijne połączenie bogactwa smaków i aromatów, które zachwycają podniebienia, a jednocześnie nie wymagają od kucharza nieprzyzwoitego wysiłku. Kocham dzielić się tymi doświadczeniami kulinarnymi, inspirując innych do odkrywania radości płynącej z gotowania i wspólnego celebrowania posiłków.

Artykuły: 424
Obserwuj
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwyżej oceniane
Inline Feedbacks
View all comments

Newsletter kulinarny

Bądź na bieżąco – wysyłamy sezonowe przepisy i porady

Zapisz się na jedyny taki w sieci kulinarny newsletter i dołącz do 2719 zadowolonych czytelników. Szefpoleca.pl to ciągle rosnąca baza artykułów i przepisów na dania z całego świata. Każdego dnia tworzymy blog kulinarny z pasją dla osób, które kochają gotowanie i pieczenia tak jak my! Już dziś dołącz do nas :)