Banany w czekoladzie

Reklamy Ads By Google

Przepis jest odpowiedni dla diety:

Kto nie przepada za słodkimi przekąskami? Jeśli chcesz przygotować coś prostego i smacznego banany w czekoladzie będą idealnym rozwiązaniem! To pyszne i łatwe do wykonania połączenie, które z pewnością zadowoli podniebienia każdego łasucha. Jeśli nie wiesz jak przygotować banany w czekoladzie, to mój przepis przeprowadzi Cię krok po kroku. Wystarczy przekroić banany na pół, stopić ulubioną czekoladę i zanurzyć w niej kawałki banana, następnie dodać ulubione dodatki, takie jak orzechy, migdały czy kolorową posypkę. Pyszny deser gotowy!

Reklamy Ads By Google

Banany w czekoladzie dla dzieci

Jeśli nie wiesz co rozrobić z bananami na deser dla dzieci i nie masz w domu akurat czekolady, to możesz przygotować banany z Nutellą! Wykonanie jest takie samo jak w przypadku użycia czekolada, a Nutella sprawdzi się do tego idealnie. Ponadto przepis na banany w czekoladzie na patyku jest łatwy w modyfikacji. Ja do przygotowania używam czekolady gorzkiej, ale dobrze też sprawdzi się czekolada mleczna czy nawet z orzechami! Banany w czekoladzie to pyszna i prosta przekąska, która na pewno zrobi ekstra wrażenie na Twoich gościach lub rodzinie.

Reklamy Ads By Google

Zanim zaczniesz przygotowywać przepis banany w czekoladzie, przeczytaj cały przepis i opis, który zawiera cenne wskazówki.

Reklamy Ads By Google

Składniki

  • 3 banany
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • łyżka oleju kokosowego
  • ulubiona posypka
  • 6 drewnianych patyczków
Zobacz inne przepisy z: , ,

Przepis na banany w czekoladzie

  1. W pierwszej kolejności obieramy banany ze skórki, następnie kroimy na pół i nakłuwamy każdego na patyczek. Banany układamy na desce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do zamrażarki na około 2 godziny.
  2. Następnie czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej z łyżką oleju kokosowego. Czekoladę dokładnie mieszamy, aby masa była gładka i jednolita.
  3. Reklamy Ads By Google
  4. Banany po wyjęciu z zamrażalki zanurzamy dokładnie w gorącej czekoladzie, następnie każdego posypujemy kolorową posypką i odczekujemy chwilę, aż czekolada zastygnie. Smacznego!
  5. Reklamy Ads By Google

Zobacz również: Rurki z ciasta francuskiego

Oceń ten przepis!

0 / 5 Średnia: 4.97

Twoja ocena:

Reklamy Ads By Google
1 osoba ogląda ten przepis
Mateusz Turek

Mateusz Turek

Mateusz to wyjątkowe połączenie talentu, pasji i głębokiej wiedzy w wielu dziedzinach. W kuchni czuje się jak ryba w wodzie, przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 11 lat, a na jego koncie jest ponad 500 autorskich przepisów. Zawodowo łączy technologię z innymi obszarami zainteresowań. Współpracował z takimi markami jak Oriflame, Top Market czy Bezpieczna Rodzina. Jego wnikliwe spostrzeżenia i bogata wiedza pozwalają na poruszanie się nie tylko w tematyce kuchni czy technologii, ale również obszarze ogrodnictwa i astrologii.

Artykuły: 408
Obserwuj
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Najstarsze
Najnowsze Najwyżej oceniane
Inline Feedbacks
View all comments